Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε τόσο βαθιές περικοπές στην Ελλάδα

lagarde_mak1

Τα καλά αποτελέσματα οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, είπε η επικεφαλής του Ταμείου - «Δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές» - «Υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα»

Το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε τις επιπρόσθετες, βαθιές περικοπές που έχουν γίνει στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ «δείχνοντας» ως υπεύθυνους τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μιλώντας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, η κυρία Λαγκάρντ, αν και σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα στη χώρα μας είναι τελευταία καλύτερα απ' ότι αναμενόταν, άφησε αιχμές επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι θετικές επιδόσεις έχουν επιτευχθεί ερήμην των συμβουλών του ΔΝΤ για εναλλακτικές λύσεις, υπογραμμίζοντας: «Τόσα πολλά έχουν περικοπεί».


«Ο ελληνικός λαός έχει περάσει οκτώ χρόνια πολύ δύσκολης εφαρμογής πολιτικών, που έχουν σίγουρα ως αποτέλεσμα βελτιώσει σημαντικά την οικονομική θέση (της Ελλάδας). Χρειαζόμαστε δείκτες. Όταν εξετάζουμε το 10ετές ελληνικό ομόλογο, ήταν χθες κάτω από 4%, γεγονός που σαφώς αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές θα χρηματοδοτήσουν τελικά την Ελλάδα, γιατί αυτή είναι η τελική πρόοδος, η δημόσια χρηματοδότηση να αντικατασταθεί από την ιδιωτική χρηματοδότηση. Έτσι, οι αγορές εξετάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ πιο ευνοϊκά από ό,τι πιο πριν» είπε η κυρία Λαγκάρντ.

Αναφερόμενη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αναγνώρισε πως έχουν παραχθεί σημαντικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό πεδίο και αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε τις επιτυχίες και πως υπήρξαν καλά αποτελέσματα και συχνά καλύτερα και από το αναμενόμενο. Οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, όχι απαραίτητα με την συμβουλή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές».

Σε κάθε περίπτωση, η επικεφαλής του ΔΝΤ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα πλήρως ολοκληρωθεί, τονίζοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα με τους δικούς του όρους.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, και ο ελληνικός λαός κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το πρόγραμμα του ESM αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το ΔΝΤ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να την βοηθήσει να επανακτήσει την εθνική οικονομική της κυριαρχία και θα κάνουμε ότι μπορούμε σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής μας».

Όμως, απέφυγε να δεσμευτεί για το εάν το Ταμείο θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή να διευκρινίσει τον τρόπο και το βαθμό ανάμειξής του στην περίοδο μετά το τέλος του μνημονίου. Η κυρία Λαγκάρντ περιορίστηκε να πει ότι ενδεχόμενη εμπλοκή του ΔΝΤ θα γίνει στη βάση των κανόνων του.

Το Ταμείο, ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ, θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ανακτήσει την πλήρη οικονομική ανεξαρτησία της και να αντικαταστήσει τον επίσημο δανεισμό με πρόσβαση στις ιδιωτικές αγορές χρέους.

Χθες το ΔΝΤ αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα πετύχει φέτος η Ελλάδα. Ωστόσο, πολλές φορές έχει διατυπώσει ενστάσεις για τις συνέπειες τόσο υψηλών δημοσιονομικών στόχων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (62)

Μπάτμαν

Και τι περίμενε να κάνουν δηλαδή. Να απολύσουν δημόσιους υπαλλήλους; Αφού αυτό είναι το εκλογικό τους σώμα. Κάτσε να δώσουν και υπηκοότητα σε όλους τους ξένους και θα βγουν ξανά στις εκλογές. Και τότε θα πιούμε καλά...

Από την 1η μέρα

που ήρθε η τρόικα το πρώτο που είχε πει ήταν απολύστε δημοσίους υπαλλήλους. Το θυμάστε? Και αμέσως τους έκοψαν τα μικρόφωνα και δεν τους άφηναν μετά να δίνουν συνεντεύξεις. Αυτό λέει και τώρα η μαντάμ. Η Ελλάδα προτίμησε να σκοτώσει την οικονομία της, να τσακίσει τους μισθούς του ιδ.τομέα, να τσακίσει στους φόρους και τις εισφορές τις επιχειρήσεις από το να μειώσει τον δημόσιο τομέα, τα επιδόματα, τις παροχές του, τους μισθούς του. Και εξακολουθεί να θέλει να μειώσει κι άλλο συντάξεις και μισθούς και εισοδήματα μέσω του αφορολογήτου από το να αντιμετωπίσει το ασήκωτο βάρος του δημοσίου. 6% αύξησε τις μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου το 2017!!! 6%, δεν ντρέπονται!!! Από το 1/1/2018, τους ξεπαγώνουν τη μισθολογική εξέλιξη για να αλλάξουν πάλι κλιμάκια και να πάρουν αυξήσεις!!! Ενώ στον ιδιωτικό τομέα, έχουν παγώσει τις τριετίες στο 2012. Μετά το 2012 καμια τριετία δεν αναγνωρίζεται, που η τριετία είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος να ανεβάσεις τον βασικό μισθό. Καθεστώς σοβιέτ είμαστε ρε. Δουλεύουν τα βόδια του ιδ.τομέα για μισθούς πείνας για να τρώει το καθεστώς του δημοσίου.

Σύμπτωση το ότι η τσατσόγρια έγινε διευθύντρια του ΔΝΤ το 2011;

Είπες κάτι για 2012 και πάγωμα μισθών στην Ελλάδα μήπως;

Dimitris

Χρηστινάκι, έχω υποστηρίξει και υποστηρίζω την τρόικα μιας και έπρεπε να συμμαζευτούμαι πολύ. Από την άλλη το δούλεμα να σταματήσει. Μην ακολουθείτε την τακτική του Αλέξη. Ο Τόμσεν δικός σου δεν είναι; Η Βελκουλέσκου δουλεύει αλλού. Σεβάσου σε παρακαλώ τις θυσίες του κόσμου και πάρε την ευθύνη να υποστηρίξεις την θέση σου. Πείτε μια φορά ανοιχτά πως προτείνατε μικρότερο δημόσιο αλλά κανείς δεν ήθελε να το κάνει, με αποτέλεσμα να ματώσουν όλοι οι άλλοι. Ποιος έβαλε τον κόφτη στις συντάξεις, ποιος ζητούσε οριζόντιες μειώσεις σε συντάξεις, κάποιες φορές όχι άδικα. Να λέμε αλήθειες αλλά ολόκληρες και χωρίς δούλεμα. Στην τελική το ταμείο σου έκανε λάθος υπολογισμούς και μας σκίσατε τα πρώτα 4 χρόνια, κάνω λάθος;

MIK

Οι αχρείαστες περικοπές είναι απόλυτα "χρειαζούμενες"! Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει αποθεματικό που θα ρίξει στην εκλογική "πελατεία" του λίγο πριν τις επόμενες εκλογές (κάποια αυξησούλα, κάποιο γενναίο μερισματάκι, κάποια μειωσούλα στους φόρους), μπας και τη δελεάσει και ξαναπάρει τις ψήφους της. Δοκιμασμένη συνταγή που "πιάνει".

Μόνο που οι ξένοι κρατάν τα κλειδιά.

Ο Αλέξης και να θέλει να αγοράσει ψήφους και συνειδήσεις προεκλογικά, οι ξένοι τον κρατάνε σιδεροδέσμιο. Ευτυχώς.

φάσκει και αντιφάσει η Λαγκάρντ

Η Λαγκάρντ από τη μια λέει μεν ότι το ΔΝΤ δεν είναι υπέρ τόσων περικοπών, ισχυρίζεται δε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τελειώσει. Δηλαδή αναιρεί αυτό που λέει η ίδια.

VAGANEMOS

Πόσα ταΐζουν τους κηφήνες του στο Δημόσιο δικούς τους ανθρώπους ?κόβοντας συντάξεις και μισθούς ,μεταρρυθμίσεις τίποτα άρα μηδέν εις το πηλίκον

τελος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, προτρέποντας να μην αφήνονται να «πλανώνται αμφιβολίες και αβεβαιότητες» σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Διαψεύδει τα σενάρια περί συζητήσεων για επέκταση του μνημονίου ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Το εμπεδώσαμε ή να το ζωγραφίσουμε κιόλας;

Έτσι είναι

Η συριζοκρατια καταληστεψε την μέση τάξη για να δείξει πρόσωπο στον Σόιμπλε και να έχει το ελεύθερο να ταιζει τα κοπρόσκυλα που αποτελούν τον κομματικό πυρήνα της.

Μαριαννα

Οι δείκτες θα ισορροπήσουν άμα κλείσει το μισό δημόσιοκαι αρχίσει η παραγωγη

Κώστας, Λέστερ

Ο Τσίπρας ήταν ο μόνος που μπορούσε να περάσει αυτόματο κόφτη μισθών-συντάξεων, κατάργηση απεργιών, πώληση των πάντων, πλειστηριασμούς Α' Κατοικίας κλπ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ. Ήταν ευλογία για την Ελλάδα, έφερε επιτέλους τον Καπιταλισμό. Του αξίζει άλλη μια 4ετία το '19 και ΘΑ ΤΟΥ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ. Κούλη, δεν μπορείς να κάνεις αυτά που έκανε ο Τσίπρας. Όλο απεργίες θα γίνονται. Γι' αυτό θα ξαναχάσεις.

Λουλου

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Δεν είναι δυνατόν να έπαιρνε σύνταξη 4,300 ευρώ υπάλληλος του ΟΤΕ. Αλλά εκεί που τα χάλασε ήταν στο ότι αύξησε τον αριθμό των Δ.Υ. και δεν έκανε απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί το 2018 να υπάρχουν υπάλληλοι, που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και παίρνουν 1,300 ευρώ συχνά χωρίς πτυχίο!!!! Αν το έκανε αυτό και απέλυε το μισό Δημόσιο,που χει μπει από τα παράθυρα θα τον ψήφιζε πολύς κόσμος. Δυστυχώς, το 2018 προσπαθεί σκληρά να αυξήσει τον κομματικό στρατό του δημοσίου. Στις επόμενες εκλογές δεν θα βγει, το 2015 τον ψήφισε ο λαός, τώρα θα αντιδράσει γιατί απογοήτευσε πολύ κόσμο, η ανεργία αυξηθηκε, χλωμό.

Για χωροφύλακας μόνο.

Για χωροφύλακας μια χαρά είναι ο Τσιπρας, για τίποτε άλλο δεν κάνει το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Με μηδέν ανάπτυξη και επενδύσεις η χώρα βαδίζει και μαθηματικά στην απόλυτη καταστροφή. Ποιος επενδυτής άλλωστε θα εμπιστεύτει εναν αριστερόφασίστα ψεύτη που έχει πάει τα κόστη των επιχειρήσεων σε ύψη που δεν υπάρχουν άλλου στον κόσμο. Είναι γεγονός ότι μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να σωθεί η κατάσταση και μόνο αυτη μπορεί να σώσει αυτόν τον τόπο. Όπως έδειξε και στο παρελθόν με την καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης του Κωσταντίνου Μητσοτάκη.

Καλο ανεκδοτο

Δικο σου η μηπωs του Καρανικα; Ακου εκει ο Τσιπραs εφερε τον καπιταλισμο. Με επιxειρησειs να κλεινουν και στην καλυτερη περιπτωση να μεταφερονται στο εξωτερικο, οπου ετσι κι αλλιωs πανε σxεδον ολοι που τελειωνουν την τριτοβαθμια εκπαιδευση για να βρουνε δουλεια. Με τη μιση Ελλαδα στριμωγμενη στο δημοσιο και τη φορολογια στα υψη ωστε να αποθαρρυνουν την ιδιωτικη πρωτοβουλια, σοβιετικο καθεστοs εxουμε . Απλα ο Τσιπραs προσπαθει απεγνωσμενα που και που να παριστανει πωs ειναι καπιταλιστηs μπαs και τον εμπιστευτουν οι δανειστεs και του δωσουν κατι παραπανω για να ταισει τα κομματοσκυλα του. Και οσο για τιs απεργιεs , για να δουμε, ποιοι ηταν που φουσκωναν τα μυαλα του κοσμου με μπαρουφολογιεs για να τιs προκαλεσουν. Α ναι, Τσιπραs και υπολοιποι συριζαιοι οταν ηταν στην αντιπολιτευση και οι ΚΚεδεs . Ευτυxωs επι Κουλη αυτα δε θα συμβουν επειδη ο Tσιπραs θα παιζει ταβλι με τον Καρανικα στη φυλακη μετα το αναποφευκτο ειδικο δικαστηριο.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Moνo εμεις εχουμε ακομη τετοια μαυρα οικονομικα χαλια, γιατι μονο εμεις εχουμε ακομη αριστερους τσιπροκαμμενους. Δεν ειναι ο ελληνικος Λαος ο αχρηστος αλλα ο τωρινος κυβερνητης του ο Τσιπρας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης