Σε εκκρεμότητα 220.000 συντάξεις και εφάπαξ!

syntaxiouxo_arthroo1i

Σε αναμονή έως και δυο χρόνια για την έκδοση κύριων συντάξεων

Δραματική είναι η κατάσταση για χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους λόγω της σοβαρής καθυστέρησης στην έκδοση συντάξεων. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 90.000 αιτήσεις για χορήγηση κύριας  σύνταξης, 90.000  για επικουρική και 42.000  για εφάπαξ.

Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης  φθάνει και τα 2 χρόνια, κατά μέσο όρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση(πάνω από 2 ταμεία). Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η καθυστέρηση ξεπερνά και τα 3 χρόνια. Η σοβαρή  κατάσταση που εχει δημιουργηθεί οδηγεί  τους υποψηφιους συνταξιουχους σε περιθωριοποίηση δεδομένου ότι θα λάβουν ψαλιδισμένες  συντάξεις και εφάπαξ και παράλληλα αναγκάζονται να ζουν με τις μικρές προσωρινές συντάξεις.
 
Χαρακτηριστικό της αδράνειας- εκτός από  την απουσία  ηλεκτρονικών υποδομών και δεδομένων- είναι ότι  δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκύκλιοι  για διάφορες κατηγορίες  ασφαλισμένων ενώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των ταμείων στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου. Eτσι εδώ και 23 μήνες από την ψήφιση του 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο  δημόσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ  και στην συνέχεια η έκδοση των ψαλιδισμένων  επικουρικών συντάξεων.
 
Ήδη πολλοί  υποψήφιοι συνταξιούχοι  έχουν καταθέσει εξώδικα για την παράνομη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων ενώ το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σχεδιάζει να προσφύγει σε ένδικα μέσα.
 
Τέλος το ΕΝΔΙΣΥ ενημερώνει ότι η καταβολή των συντάξεων του μήνα Μαΐου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Απριλίου με την διαδικασία να ολοκληρώνεται έως την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Αναλυτικά:

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
-Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη.
-Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Υπερπλεονασμα

Θα μας έρθουν σε μέρισμα δεν αγχωνόμαστε οι Ρωμά. Βέβαια τώρα με τους μετανάστες δυστυχώς τα μοιραζόμαστε.

Ευεργετημενος

Τώρα που έρχονται κ νεες περικοπές το 2019 ακόμα καλύτερα ! Βέβαια όσο είναι αριστερές οι μειώσεις είμαστε ικανοποιημένη. Μακάρι ξανά αριστερά. Να μας κόβει χρόνια ο θεός να του του δίνει μέρες του Αλέξη μας!

Ντροπαλος Συριζαιος

Έτσι βγάζω κι εγώ πλεονάσματα. Αν δεν πληρώσω ΔΕΗ, ΟΤΕ, δόση δανείου κλπ, θα βάζω στην άκρη το μισό μισθό μου. Μαθηματικά Συριζα! Αυτή είναι η Αριστερή κοινωνική πολιτική. <Με κέντρο τον άνθρωπο>

Αριστείδης

Απο το 2014 αίτηση ΝΑΤ - ΤΕΒΕ μέχρι σήμερα 2018 καμία σύνταξη ούτε ένα ευρώ

Ο κόσμος συνειδητοποίησε

πλέον τις ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνώντων. Από το τέλος του 2017 που είχαν υποσχεθεί ότι θα κλείσουν τις εκκρεμότητες με τις συντάξεις και τα εφάπαξ (ευτυχώς που πίεζε και η τρόικα και κάτι ψιλοπροχωρούσε) πήγαμε τον Ιούνιο του 2018 και τώρα μιλάνε για το τέλος του χρόνου (σιγά μην το πιστέψουμε). Μάλλον κλείσανε τις κάνουλες.

chris

Δεν πληρώνει σκόπιμα κανέναν ο παπατζής και μετά καυχιέται ότι πετυχαίνει πλεονάσματα που τα δίνει ως μέρισμα στους Ρομά. Τομ παραμύθι πάει σύννεφο. Αν είναι δυνατόν παλιότερα με χειρόγραφο σύστημα και καρτέλες οι συντάξεις να έβγαιναν σε 6-8 μήνες και τώρα που είναι όλα μηχανογραφημένα να καθυστερούν 2 και 3 χρόνια.

Λούλης

Το πλεόνασμα έχει να κάνει με τα νούμερα και όχι με τους ανθρώπους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Τα νούμερα πρέπει να βγουν, άσχετα αν εσύ λιώσεις μέσα στον δρόμο. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Ξένη

Ο ψεύτης πρωθυπουργός μιλά για πλεόνασμα, το θέλει για άγρα ψήφων.

Χώρα

Κύπρος : 9% του ΑΕΠ για συντάξεις , Ελλάδα 19% του ΑΕΠ ! Πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το άπλωμα. Βασικός μισθός 400 ευρώ μοιραία σημαίνει σύνταξη 200 ευρώ, οι συντάξεις είναι κλάσμα των μισθών (σε κανονικές χώρες , όχι σε καταστάσεις ανωμαλίας), δεν γίνεται αλλιώς, δεν βγαίνουν τα νούμερα .

Λούλης

Οι κανονικές και οργανωμένες χώρες είναι πολύ βαρετές. Έζησα σε κάποιες και ξέρω. Η χωρα με την ανωμαλία είναι αυτή που με εξιτάρει εμένα, γι αυτό και αποφάσισα να μείνω εδώ στην Ελλάδα. Όταν ως κράτος εισπράττεις 5 και προσπαθείς να μοιρασεις 10, έχει ουσία το έργο. Το ανάποδο, είναι μια πολύ βαρετή ταινία, την οποία και δεν θα παρακολουθούσε κανείς!

Δημοκριτος

Λουλη, παλι αρχισες τις βλακειες;

Λούλης

Μην πας να αλλάξεις κάτι για το οποίο εσύ ο ίδιος δεν είσαι έτοιμος να το αποδεχτείς. Αν θα πας αύριο να ζήσεις σε μια χώρα οργανωμένη, θα κάνεις το λιγότερο 5 χρόνια μέχρι να προσαρμοστείς εκεί. Στην ουσία, εσύ θέλεις να αλλάξουν όλα και όλοι, εκτός από εσένα. Κι αυτό διότι έτσι σε βολευει. Ξεκίνα λοιπόν πρώτα εσύ να σταματάς στις διαβάσεις των πεζών, μάθε πρώτα να κάνεις αυτό το τόσο απλό και μετά θα δούμε για τα υπόλοιπα, τα οποία και θέλεις να αλλάξεις. Στην ουσία, αν αλλάξεις εσύ, αλλάζει όλος ο κόσμος!

Φτάνει

Φτάνει πια . 2/3 του προϋπολογισμου είναι συντάξεις, δεν υπάρχουν δικαστήρια, νοσοκομεία, , νηπιαγωγεία, σχολεία, δεν υπάρχει αστυνομία και άμυνα , μόνο εφάρπαξ , συντάξεις και επιδόματα . Αυτό δεν είναι κράτος, είναι ΚΑΠΗ . Το μέλλον του ΚΑΠΗ είναι ο τάφος .

Τασία

Ώπα ρε συριζόβλακα, ο ψεύτης πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας μήπως θα φτιάξει καιάδα για τα γερόντια? Λέω για αυτούς που τους έταζε 13 & 14 σύνταξη, μόνο και μόνο για να τους κλέψει την ψήφο. Κοπριτάκο δουλέψαμε 40 χρόνια, δεν γράφαμε σχόλια για 60 λεπτά.

Δημοκριτος

Ειναι απογοητευτικο, στις χωρες της Ευρωπης να βγαινουν οι συνταξεις σε τρεις μηνες, και στην Ελλαδα σε δυο χρονια. Σε ενα μηνα συμπληρωνονται δυο χρονια απο τοτε που ψηφιστηκε ο νομος Κατρουγκαλου και ακομη το υπουργειο δεν εχει στειλει εγκυκλιους που να ενημερωνουν τα ασφαλιστικα ταμεια για τη φορμα εκδοσης των συνταξεων. Και υπαρχουν συνταξιουχοι εν αναμονη, που για δυο χρονια δεν παιρνουν ουτε προκαταβολικη συνταξη. Ερωτηση. Υπαρχει πιο αναλγητο κρατος απ αυτο και απ αυτους που μας κυβερνουν;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sev

Στο μηνιαίο του δελτίο, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι η στασιμότητα της παραγωγικότητας θέτει σε κίνδυνο την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει κεφάλαια στις αγορές μετά από 9 χρόνια

uytXL

Δεκτή έκανε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στις 15 Νοεμβρίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli - Follie

greece_economy

Ελλάδα - Ισπανία - Ιρλανδία σημειώνουν πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας - «Πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που είχαν πληγεί ιδιαιτέρως έντονα από τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έναντι άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ», γράφει το δημοσίευμα 

3
dasikoi_xartes

Άρον-άρον τρέχει να νομοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να αντιμετωπιστεί ο γόρδιος δεσμός των δασικών χαρτών στο νησιωτικό χώρο. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς καθώς έχει αναρτηθεί το 52% της χώρας, αρχίζει να αποκαλύπτει και την άλλη πλευρά του …φεγγαριού. 

porto_helio

Ήταν ένα από τα σημαντικά ξενοδοχειακά deals της περασμένης χρονιάς με δεδομένα και τα ηχηρά ονόματα αγοραστών και πρώην ιδιοκτητών, ενώ τώρα έκλεισε μία νέα συμφωνία, αυτή τη φορά για το management του ξενοδοχείου.