Στουρνάρας: Λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη χώρα

Στουρνάρας: Λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη χώρα

«Έχουμε οπισθοχωρήσει πολύ σοβαρά ως προς την ανεξαρτησία των θεσμών και το κράτος δικαίου» είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και επικαλέστηκε διεθνείς έρευνες που αναφέρουν ότι αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του ενδιαφέροντος των επενδυτών για να εμπιστευθούν μια χώρα

«Λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη χώρα» είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι ο ίδιος, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, έλαβε ποσό ύψους ενός εκατ. ευρώ από τη φαρμακευτική βιομηχανία Novartis.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς, ο κ. Στουρνάρας είπε πως κατηγορείται πως έλαβε ένα σακίδιο με ένα εκατομμύριο ευρώ χωρίς να υπάρχουν πουθενά ούτε καν ενδείξεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο και στηλίτευσε το γεγονός ότι χωρίς στοιχεία κατηγορούνται για δωροδοκία οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τόνισε ότι στη Βουλή των Ελλήνων κατεδαφίστηκαν οι κατηγορίες ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα χρηματίστηκαν. Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis σε μια αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε: «Λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη χώρα».

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η έρευνα που έγινε προ μηνών στην εταιρεία της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου ήταν παράνομη. «Πήραν τα αρχεία των υπολογιστών, δεν βρήκαν τίποτα και δεν τα έχουν επιστρέψει, λυπάμαι αυτό δεν είναι κράτος δικαίου» είπε ο διοικητής της ΤτΕ. 

Η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ανεξάρτητη 

Στην ανεξαρτησία της τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά στις συστάσεις που κάνει για την οικονομία επέμεινε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου στους Δελφούς. 

Είχε προηγηθεί ένα κύμα επιθέσεων της κυβέρνησης -ο πρωθυπουργός τον φωτογράφισε στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής- για το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας ζητεί το δίχτυ ασφαλείας της προληπτικής γραμμής για τη ρευστότητα, το QE και την υποβοήθηση της επανόδου στις αγορές. Ο κ. Στουρνάρας πέρασε το μήνυμα ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

«Έχουμε οπισθοχωρήσει πολύ σοβαρά ως προς την ανεξαρτησία των θεσμών και το κράτος δικαίου» είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και επικαλέστηκε διεθνείς έρευνες που αναφέρουν ότι αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του ενδιαφέροντος των επενδυτών για να εμπιστευθούν μια χώρα.

«Η λήψη μιας πολιτικής απόφασης για την οπισθοχώρηση στα πεδία της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας και των φορολογικών αρχών είναι ένα μεγάλο λάθος» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Η θητεία μου τελειώνει τον Ιούλιο του 2020 και σκοπέυω να την τιμήσω 
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη η απόφαση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θα ληφθεί μόνο από το Eurogroup, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, τον σημαντικότατο ρόλο που έχει ως θεσμός η ΕΚΤ στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε επίσης ότι η θέση του ως Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένη μέχρι την λήξη της θητείας του το 2020 και κανείς δεν μπορεί να τον μετακινήσει. «Η θητεία μου ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2020 και σκοπεύω να τιμήσω την θητεία μου»

ΣΧΟΛΙΑ (191)

@

Αυτή η χώρα όμως σε πληρώνει αδρά εδώ και πολλά χρόνια, για να την ...υπονομεύεις. Που έχεις και το θράσος να επιμένεις ότι η ΤτΕ, παράρτημα της ΕΚΤ είναι "ανεξάρτητη"!!!

Εδώ είναι Ευρώπη.

Βασικά στο Στουρνάρα δε μπορείτε να κάνετε τίποτα - και ευτυχώς κιόλας - γιατί αναφέρεται στο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Σταλινομούρηδες που θέλετε να μας κάνετε μαδουριστάν με το στανιό.

....

σου χαλανε το μιζαδισταν ε??? νοβαρταίε!!!

Επιλεγμένοι από δημοκρατικά όργανα

Για την ακρίβεια το Ευρωσύστημα διοικείται συλλογικά από όλους τους διοικητές των κεντρικών χωρών της ευρωζώνης. Δεν είναι βέβαια ουρανοκατέβατοι, κανείς τους δεν είναι ουρανοκατέβατος. Ο κάθε διοικητής είναι επιλογή του κάθε αντίστοιχου εθνικού κοινοβουλίου. Και ο διοικητής της ΕΚΤ (Μάριο Ντράγκι) είναι επιλογή των πρωθυπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από Στουρνάρα, καλύτερος ο Τσεκελώτος

Ανήκεις Γιάννη στο πολιτικό προσωπικό που μας πτώχευσε !! Για αυτό πρέπει να λυπάσαι !! Είσαι, πράγματι, αξιολύπητος !!

Κώστας

Γιατί δέν φεύγεις από τήν Ελλάδα...δέν είσαι κρατούμενος.Οπως εφυγαν χιλιάδες Ελληνες πού δέν εφταιγαν οσο εσύ γιά τήν χρεωκοπία καί τά μνημόνια.Αν εχεις φιλοτιμο στά..τσακίδια.Πού νά βρεθεί ομως αξιοπρεπεια από αυτούς( κάθε είδους ντόπια βλαχοελίτ) πού μπατήρισαν τήν χώρα,τήν λεηλάτησαν,ξεπούλησαν δημόσια καί ιδιωτική περιουσια κατά παράβαση καθε ηθικού καί συνταγματικού κανόνα καί μάς κάνουν καί τούς..θλιμένους.

Ανώνυμος

Ευτυχώς που υπήρχε ένας Στουρνάρας στην Τράπεζα Ελλάδας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα , γιατί μαυτούς τους αγράμματους που μας κυβερνούν , θα είχαμε χρεωκοπήσει άτακτα και θα γινόμασταν Βενεζουέλα , όπως εξάλλου ήταν και το όνειρό τους. Όσο για το μισθό του θεωρείτε ότι αν δούλευε σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού δε θα 'επαιρνε τα τριπλάσια; Αυτός τουλάχιστον δουλεύει και δε μας δουλεύει όπως οι περισσότεροι αγράμματοι υπουργοί ΚΑΙ σύμβουλοι του Τσίπρα

γεναιο κουρεμα μισθων....

....Βουλευτών, Πρωθυπουργων, υπουργών.....

Βαγγέληςαρ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ 15 10, 15 52, 15 57, και 16 08 ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ. ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΤΙΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΣ.

Νοικοκύρεμα συντηρητικό

Η τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στους πολίτες της χώρας που λέγεται Ελλάς. Ο Στουρνάρας να αμοίβεται με τον μλεσο μισθό αν όχι τον κατώτατο, που ισχύει στην Ελλάδα την χώρα του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα καιβδλη ώς δημόσιο πρόσωπο για να προστατεύει δήθεν τους Έλληνες πολίτες, να σμοίβεται πάνω από τον μέσο μισθό ή κατώτατο στην χώρα. Αυτό ισχύει σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία των πολιτών που κατάκτησε η Ελλάδα μετά από το 1974.Και μάτωσε για να την κατακτήσει. Αν αμοίβεται παραπάνω πρέπει να τα γυρίσει πίσω έντοκα κσι αντιδημοκρατικά κτηθέντα. Αυτή είναι η σοβαρή συντηρητική άποψη στην πολιτική διαχείρηση. Και εδώ τίθεται το θέμα , πώς να εφαρμόσει συντηρητική οικονομική πρακτική ο κεντρικός τραπεζίτης για την μείωση της σπατάλης, όταν ο ίδιος εμφορείται της προοδευτικής πρακτικής για τον εαυτό του και αμοίβεται με έστω και 1 ευρώ παραπάνω από τον μέσο μισθό της χώρας. Να δοθεί στην δημοσιότητα ή μικτή και καθαρή αμοιβή του , για να κριθεί με δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κριτήρια ο ίδιος. Με αυτά τα κριτήρια που κσθιερώθηκαν μετά το 1974 ώς πολιτειακός συνταγματικά κοινοβουλευτισμός. Γιατί μέχρι τότε είχαμε ταλαιπωρίες και επαναστάσεις ή χούντα ή δικτατορία ή στρατιωτικό καθεστώς. Αυτή είναι η συντηρητική άποψη για νοικοκύρεμα της χώρας και περιορισμό της σπατάλης.

...

τα χείς στο μυαλό σου τουρλουμπούκι. Ξεκίνα και διάβασε λίγο για ευρωσύστημα και μακροοικονομικά για αρχαρίους.

Συνετή δημοσιονομική διαχείριση

Tι θα πει συντηρητική πολιτική. Υπάρχει συνετή δημοσιονομική διαχείριση που σημαίνει να μην δημιουργείς υπερβολικά (μη διαχειρίσιμα) ελλείμματα του δημοσίου και να μην συμβάλεις στην αύξηση του δημόσιου χρέους. Όλοι συμφωνούν σε αυτά, εκτός Μαδούρο και λοιπών ασχέτων της αριστεράς και ακροδεξιάς που νομίζουν ότι τα λεφτά φυτρώνουν ή πέφτουν από τον ουρανό.

Για ενημέρωση

Δεν είναι μυστικό οι αμοιβές των κεντρικών τραπεζιτών, δημοσιεύονται.

Ιατρός-Οικονομολόγος

Έχετε απόλυτο δίκιο. Το γραπτό σας είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο δυναμώνει την σκέψη ο αυνανισμός. Συνεχίστε και αυτή την "γυμναστική" και το γράψιμο. Η Ελλάδα σας χρειάζεται.

Ρε, Τρίπρα γιατί τον παρεμπεψες τον Στουρνάρα

άμα ήξερες ότι είναι αθώος; Όχι τίποτε άλλο αλλά θα βγαίνει ο βλάχος μετά και θα το παίζει εθνομάρτυρας! Άρε, Αλέξη!

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ

Αυτο το κρατος δικαιου περιμενα....δικαιωση ωιμεεεε

Ο Στουρνάρας είναι ήρωας!!!

Αυτοθυσία για την Ελλάδα ο Στουρνάρας με τα 10000αρα μισθό το μήνα! Θυσιάστηκε και θυσιάζεται για την Ελλάδα ο Στουρνάρας! Ο Λεωνίδας της Σπάρτης και ο βλαχοΣτουρνάρας ένα στην ελληνική ιστορία λέμε! Ήρωας! Στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων ο Στουρνάρας! Στο πάνθεον!

Ελένη Λ.

Ο κ. Στουρναρας επιστρεφει, παραγει τα χρημαστα που εισπραττει. Αυτος κρατησε την Ελλαδα στην ΕΕ, για να μπορει ο καθε ανευθυνος να λεει τις ψευτομαγκιες του. Ο κ. Στουρναρας εισπραττει ενα ευρω και παραγει δεκα, αλλοι εισπραττουν δεκα και μας βαζουν μεσα και αλλα 10.

Καραβοκύρης

Και μόνο που μας κράτησε στο Ευρώ και εμπόδισε Τσίπρα-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη να μας κάνει Αλβανία του Χόντζα, μπράβο του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4715011

Έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη χώρα μας, όπως φάνηκε σε Λονδίνο και Αθήνα το τελευταίο διήμερο – Σημαντικά ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με funds και μεγάλα οικονομικά ονόματα μέσα στην εβδομάδα

6
4901336

«Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», τόνισε ο υπουργός

2