Στουρνάρας για Novartis: Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση

Στουρνάρας για Novartis: Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση

«Οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες» - «Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος 

Στουρνάρας για Novartis: Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση
«Οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartiw βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «τα Νέα».

«Δεύτερον, η σύζυγός μου έχει διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν εγώ γίνω υπουργός. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας της γίνονται με νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια, τα δε εισοδήματά της συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις και στο πόθεν έσχες που καταθέτω εγώ.
Σας θυμίζω την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της τον Σεπτέμβριο του 2016
, την ημέρα που
η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε αποφάσεις αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου μιας συγκεκριμένης τράπεζας. Αφαιρέθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα αρχεία της και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε ενάμιση χρόνο τώρα» συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.  

«Τρίτον, τα περί δωροδοκίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με εκτίμησή μου, οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες. Με άλλα λόγια εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων. Τα εισοδήματά μας είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες. Δεν έχουμε καταθέσεις στο εξωτερικό. Όλες μας οι καταθέσεις είναι σε ελληνικές τράπεζες» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. 
Κλείσιμο

«Τέταρτον, από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι αυτή η υπόθεση είναι μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος μου τα τελευταία τρία χρόνια. Σας θυμίζω τις επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις επιθέσεις στη σύζυγό μου και σε μένα προσωπικά μετά την αλλαγή του ΔΣ της συγκεκριμένης τράπεζας και την πρόσφατη σκευωρία με το πόθεν έσχες μου η οποία κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά. Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης