Χωρίς πρόοδο για το χρέος το EuroWorking Group

Χωρίς πρόοδο για το χρέος το EuroWorking Group

Βίζερ: Κατά 95% συμφωνία - Διαβεβαιώσεις Χουλιαράκη για τα προαπαιτούμενα - Επιβεβαιώνεται η «Συνταγή Μεξικό» με το ΔΝΤ να συμμετέχει χωρίς εκταμιεύσεις χρημάτων

Έξι μέρες πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει τη λίστα με τα προαπαιτούμενα. Στο EWG που έγινε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.
Γιώργος Χουλιαράκης διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι όλα θα είναι έτοιμα έως τις 15 Ιουνίου.
 
Στις τάξεις πάντως του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μούδιασμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αντιμετωπίζει τη γκρίνια των βουλευτών στη Βουλή όπου κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο για την αλιεία κάποιες από τις προαπαιτούμενες ενεργείς που εκκρεμούν. Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση υποχρεώνεται να παρατείνει το πάγωμα των συντάξεων για έναν ακόμη χρόνο έως και το 2022.

Συνταγή τρίτου κόσμου
«Αν δεν υπάρξει άμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους για το χρέος, το Ταμείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει αυτή τη συνταγή της κατ’αρχήν αποδοχής του προγράμματος στην Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Ο κ. Ράις σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ αυξάνοντας τις προσδοκίες συμφωνίας.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον αν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ αυτό το μοντέλο σε ανεπτυγμένη χώρα, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αλλά τόνισε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη δεκαετία του 1980 και έφερε ως παραδείγματα κράτη της Λατινικής Αμερικής, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος" την περασμένη Κυριακή

Από την πλευρά της Κομισιόν ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι σε μια βδομάδα το Eurogroup θα πρέπει να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας η Αθήνα διεκδικεί να είναι πλέον των 9 δισ. ευρώ: «Πρέπει να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση γιατί αυτή συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ήδη έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για να συμβαίνει αυτό».

Δεν μπήκαν στα βαθιά
Στο EWG ασχολήθηκαν και με το ζήτημα του χρέους ωστόσο επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για την κατάσταση των πραγμάτων καθώς στο τραπέζι δεν υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το Eurogroup του Μαΐου. Άλλωστε σύμφωνα με τον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ «το ΔΝΤ θα συναινέσει επί της αρχής στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να προβεί σε εκταμιεύσεις χρημάτων εάν δεν έχει προηγηθεί μια κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
 
Αισιόδοξος εμφανίστηκε, τέλος, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αφήνοντας για άλλη μια φορά αιχμές για τους "σκληρούς" της ευρωζώνης: «Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά. Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Παναγιώτης

Δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα στην οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε τη λυδία λίθο για την πληρωμή και του χρέους αλλά και την κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων του δημοσίου λόγω νέων προσλήψεων. Η πηγή του πλούτου σύμφωνα με τον Αλέξη ειναι οι συνταξιούχοι, ο αριστερός πρωθυπουργός τους πήρε τα πάντα σε σημείο που να μην ειναι δυνατή πλεον η επιβίωση τους. Αυτό γίνεται ταυτόχρονα με το πάρτι των νέων προσλήψεων Καρανικαίων στο δημόσιο που δημιουργεί νέες ανάγκες οι οποίες δυστυχώς καλύπτονται με αέναες περικοπές συντάξεων. Η Αχτσιόγλου λούστηκε στην κρήνη Κασταλία και έβγαλε χρησμό, τυφλά της και τυφλά αυτού που την έκανε υπουργό. Αισθάνομαι ντροπή που αυτοι οι μικροί και άθλιοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Παύλος

Πρόκειται για προσλήψεις συμβασιούχων χρονικής διάρκειας 8 μηνών προς μείωση ανεργίας, προσωρινών εργαζομένων όχι μονίμων που απολύονται υποχρεωτικά σύμφωνα με νομοθεσία με λήξη σύμβασης προσεχώς, όσο για Καρανίκα έχει προσληφθεί επίσης προσωρινά μέχρι εκλογές Σεπτεμβρίου 2019 που θα αντικατασταθεί από φίλο Κυριάκου μέχρι επόμενες εκλογές που θα γίνουν Άνοιξη 2020 εξαιτίας αδυναμίας εκλογής προέδρου δημοκρατίας, τέλος συνταξιούχοι έχουν μειώσεις μηνιαίων αποδοχών επειδή δεν απεργούν , δεν κάνουν φασαρίες, δεν καταστρέφουν, δεν σπάνε βιτρίνες, δεν καίνε αυτοκίνητα, δεν κλείνουν δρόμους, δεν δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας κράτους και κοινωνίας.

Ιωάννης

Δεν χρειάζεται μείωση χρέους ή δανεισμός χώρας αν κράτος εισπράξει δισεκατομμύρια οφειλών πραγματικής οικονομίας ελεύθερης αγοράς ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσω ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων υπόχρεων επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.