Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω να γίνει τίποτα στο σημερινό Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω να γίνει τίποτα στο σημερινό Eurogroup

«Θα ακούσουμε την ελληνική πλευρά, αλλά υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις. Όλα είναι υπό συζήτηση» τόνισε ο Ολλανδός πολιτικός - Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι αλλά θα προσπαθήσουμε για συμφωνία στο θέμα του χρέους στις 24 Μαϊου, είπε

Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω να γίνει τίποτα στο σημερινό Eurogroup
Εκτός της ατζέντας του σημερινού Εurogroup έβγαλε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος ο Ολλανδός πολιτικός Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας ότι θέλει μία συμφωνία για το θέμα στις 24 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της προσεχούς προγραμματισμένης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Σήμερα, έχουμε μία πρώτη συζήτηση εις βάθος και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε για το θέμα στις 24 Μαΐου», δήλωσε προσερχόμενος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς δε για την εφαρμογή των επιπλέον προληπτικών μέτρων από την Αθήνα, ο ίδιος είπε ότι θα υλοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει εκτός στόχων, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι απαιτείται χρόνος. «Είμαστε σε καλό δρόμο» συμπλήρωσε. 

«Θα ακούσουμε την πλευρά της Ελλάδας. Υπάρχουν κάποιες νομικές δεσμεύσεις, αλλά όλα είναι υπό συζήτηση» συνέχισε, ενώ σχολιάζοντας τα περί διαφορών μεταξύ των Θεσμών , ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η διαφορά είναι ότι «η αξιολόγηση των προτάσεων είναι πιο συντηρητική».  

«Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι (...) Θα μιλήσουμε γι' αυτό μαζί τους», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2015 που υιοθετήθηκε το σχέδιο αρωγής, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτής της έκτακτης συνεδρίασης των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης