Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια

O επικεφαλής του ESM είπε πως η Ελλάδα ήταν σε σωστή κατεύθυνση μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, «αυτό διακόπηκε βίαια»

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια
Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τρίτη, μία ημέρα έπειτα από νέο Eurogroup για την χώρα μας, διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ονομαστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να σκεφτούν την πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους με άλλες μορφές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος».

Αναφερόμενος στην χώρα μας ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ακόμη πως τέσσερις από τις πέντε χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα αποτελούν «success stories», με την Ελλάδα να παραμένει μία «ειδική περίπτωση» που θα αποτελέσει επίσης «success story», μόνο αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Μάλιστα, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν έμμεσο ρίσκο για το νέο δάνειο προς την Αθήνα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πιθανότατα αρκετά οδυνηρές για τις χώρες, όμως, τόνισε πως σε αντάλλαγμα, οι χώρες σε πρόγραμμα έλαβαν «πραγματική αλληλεγγύη» από τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη.

Πάντως, όπως υποστήριξε, η Ελλάδα μας ήταν σε σωστή κατεύθυνση μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, όπως τόνισε «αυτό διακόπηκε βίαια».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης