Περιμένοντας τον Ντράγκι για το ELA και τα ελληνικά ομόλογα

Περιμένοντας τον Ντράγκι για το ELA και τα ελληνικά ομόλογα

Oι δυνατότητες παρέμβασης του διοικητή της ΤτΕ είναι εξαιρετικά περιορισμένες καθώς η ΕΚΤ έχει θέσει αυστηρές προϋποθέσεις 

Περιμένοντας τον Ντράγκι για το ELA και τα ελληνικά ομόλογα
Διεύρυνση του ELA ή αποδοχή εκ νέου των ελληνικών ομολόγων ως εχέγγυα για την παροχή χρηματοδότησης καλείται να αποφασίσει για την Ελλάδα μεταξύ άλλων η ΕΚΤ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Λευκωσία.

Και αυτό προκειμένου να συνεχιστεί η επαρκής υποστήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με δεδομένο ότι υπάρχει η συμφωνία του Eurogroup για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Κλείσιμο
Η Αθήνα περιμένει με αγωνία την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ελπίζοντας σε μια χειρονομία καλής θέλησης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι το όριο σήμερα για τη χρηματοδότηση απ' το πρόγραμμα ELA είναι στα 68,5 δισ ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδοςκ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο διοικητής θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πλήρη αποκατάσταση και με όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Όμως οι δυνατότητες παρέμβασης του διοικητή της ΤτΕ είναι εξαιρετικά περιορισμένες καθώς η ΕΚΤ έχει θέσει αυστηρές προϋποθέσεις -την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας και την ύπαρξη προγράμματος με την ΕΕ- προκειμένου να άρει τον περιορισμό για τα ελληνικά ομόλογα αλλά και να επιτρέψει την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης