Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

Αξιωματούχοι είπαν πως το πρόγραμμα εξασφάλισης χρηματοδοτικής βοήθειας «ELA» αφορά «φερέγγυες τράπεζες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας»

Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου
Nα βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να απόσχουν από αγορές βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους παροτρύνει τις ελληνικές τράπεζες η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, σε μηνιαία έκθεσή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι της Bundesbank δήλωσαν ότι το πρόγραμμα εξασφάλισης χρηματοδοτικής βοήθειας «ELA» που χρησιμοποιείται σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες, αφορά «φερέγγυες τράπεζες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας».

«Οι ελληνικές τράπεζες που χρησιμοποιούν τον ELA πρέπει να κάνουν βήματα για τη βελτίωση της θέσης ρευστότητάς τους», σημειώνεται στην ίδια έκθεση και προστίθεται: «Η επέκταση των αναγκών τους σε ρευστότητα μέσω της ανάληψης βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους έντοκα γραμμάτια θα ήταν αντίθετη με το σημείο αυτό».

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας επισημαίνει  ακόμη πως η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη του αναμενομένου φέτος, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό ενδεχόμενη αναθεώρηση των στόχων ανάπτυξης που έχει θέσει για το τρέχον έτος.

Κλείσιμο
«Δεδομένης της γενικά θετικότερης οικονομικής εικόνας, προκύπτει ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος θα μπορούσε να είναι αισθητά υψηλότερη των προβλέψεων που διατυπώσαμε πέρυσι το Φθινόπωρο», αναφέρει η Bundesbank.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης