Forbes: Αυτές είναι οι πλουσιότερες δυναστείες στην Αμερική

Forbes: Αυτές είναι οι πλουσιότερες δυναστείες στην Αμερική

Κι όμως... αρκετοί από τους κροίσους εργάζονται για να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι!

Forbes: Αυτές είναι οι πλουσιότερες δυναστείες στην Αμερική
Οι Mellons, οι Kennedys, οι Rockefellers. Ονόματα συνυφασμένα με την αμερικανική ιστορία. Το Forbes προχωράει ένα βήμα παραπέρα, δημοσιεύοντας την πρώτη λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες στην Αμερική.

Πρόκειται για 185 δυναστείες με περιουσία τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων έκαστη, ενώ συνολικά, συγκεντρώνουν πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Αρκετοί από τους κροίσους εργάζονται για να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι. Αλλοι κοιμούνται τον ύπνο του...κληρονόμου. Δεν λείπουν, όμως, και οι γενιές που ζουν στον απόηχο της ακμής των οικογενειών τους. Ολοι τους, ωστόσο, συνδέονται με τις πιο γνωστές επιχειρήσεις και brands της αμερικανικής ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων των Jack Daniel’s, L.L. Bean, Getty Oil, Hallmark και Budweiser.

Η πλουσιότερη οικογένεια στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι οι Walton. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα τρία εν ζωή παιδιά του ιδρυτή της   Wal-Mart Stores, Sam Walton, η σύζυγος του γιου του John, ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005, καθώς και οι δύο κόρες του αδελφού του, James Bud Walton, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της εταιρείας το 1962 στο Αρκάνσας.

Η περιουσία τους ανέρχεται στα 152 δισεκατομμύρια δολάρια, 63 περισσότερα από τη δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια, που δεν είναι άλλη από τους αμφιλεγόμενους αδελφούς Koch.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Mars , ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εταιρείας γλυκισμάτων, με περιουσία γύρω στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις πλουσιότερες δυναστείες συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, οι Lauder, που βρίσκονται στη 12η θέση με 15, 5 δισεκατομμύρια δολάρια, οι Du Pont στην 13 θέση με 15 δισεκατομμύρια δολάρια και οι Rockfeller στην 24η θέση με 10 δισ. δολ.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης