Μέρκελ: Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας

Μέρκελ: Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας

Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος 

Μέρκελ: Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας
Δεν βλέπει ανάγκη τροποποίησης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μια πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η κ. Μέρκελ. Το τρέχον σύμφωνο ήδη παρέχει «αρκετή ευελιξία, αυτή είναι η κοινή πεποίθησή μας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον κ. Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Γαλλία και συνομίλησε με τον ομόλογό του Αρνό Μοντεμπούρ, ζήτησε «να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις» και ανέφερε το ενδεχόμενο να μην ενσωματωθούν «τα κόστη που προκαλούνται» από τις μεταρρυθμίσεις στον υπολογισμό του ορίου του δημοσίου ελλείμματος που θεωρείται επιτρεπτό στην Ευρωζώνη, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ.

Κλείσιμο
Η δήλωσή του αυτή θεωρήθηκε ως μια αναφορά στην Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίες πιέζουν για χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης