Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών επεσήμανε πως η χώρα μας σημειώνει πρόοδο και ότι η οικονομία της αποδίδει πλέον καλύτερα


Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ»
Ότι η χώρα μας σημειώνει πρόοδο και ότι η οικονομία της αποδίδει πλέον καλύτερα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών μιλώντας σε φοιτητές στο Βερολίνο επισημαίνοντας πως: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ».

Κλείσιμο
Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στη συνάντηση της 1ης Απριλίου στην Αθήνα. «Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η Τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται», είπε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η επιστροφή της χώρας στις αγορές είναι μία σοφή απόφαση. «Θα πρέπει όμως, επίσης να χειριστεί κανείς τις προσδοκίες. Ξεκινά λοιπόν προσεκτικά. Η Πορτογαλία κάνει το ίδιο αργά. Η Ιρλανδία επίσης. Αργά αρχίζεις να εκδίδεις ομόλογα. Αρχικά βραχυπρόθεσμα και σταδιακά μεγαλύτερης διάρκειας. Νομίζω ότι είναι καλό που θα ξεκινήσουν φέτος».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης