Βεστερβέλε: Εκτός συζήτησης νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Βεστερβέλε: Εκτός συζήτησης νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα στις αγορές ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Συνάντηση Βενιζέλου - Βεστερβέλε το απόγευμα στο ΥΠΕΞ
Το ζήτημα της περαιτέρω διαγραφής του ελληνικού χρέους είναι εκτός συζήτησης, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, πρόσθεσε ο κ. Βεστερβέλε και εξήγησε παράλληλα ότι η τρόικα είναι θεσμικό όργανο και όχι όργανο μιας κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας και ως δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, για να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο μιας «νέας εκκίνησης».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επιπλέον στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, σημειώνοντας ότι τις γνωρίζουν η Ευρώπη και η Γερμανία. «Γνωρίζουμε τι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κοινός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα χρέη και η κρίση και να πάμε στην ανάπτυξη και την ευημερία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα πράγματα κινούνται στην Ελλάδα και να μην στρεφόμαστε μόνο προς τις αρνητικές ειδήσεις, να βλέπουμε και τα θετικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, προσθέτοντας ότι η Αθήνα περιμένει επίσης την επίσκεψη του «παλαιού φίλου και συναδέλφου» κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα από ότι πιστεύεται στις αγορές. Η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται και η Ελλάδα ανακτά τη θεσμική της αυτονομία, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης