«Καθυστερεί η έγκριση των αποφάσεων του Ιουλίου»

«Καθυστερεί η έγκριση των αποφάσεων του Ιουλίου»

Κριτική στις χώρες της ευρωζώνης άσκησε την Παρασκευή ο Επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, καταλογίζοντάς τους καθυστέρηση, όσον αφορά στην έγκριση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

«Καθυστερεί η έγκριση των αποφάσεων του Ιουλίου»
Κριτική στις χώρες της ευρωζώνης άσκησε την Παρασκευή ο Επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, καταλογίζοντάς τους καθυστέρηση όσον αφορά στην έγκριση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η επικύρωση των αποφάσεων του Ιουλίου έχει καθυστερήσει υπερβολικά, γεγονός που έχει προκαλέσει αβεβαιότητα και επιδείνωσε τις οικονομικές προοπτικές για την περιοχή», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Φινλανδίας, YLE.

«Αυτό είναι εμφανές», πρόσθεσε, «καθώς η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά στην Ευρώπη και έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στις χώρες που έχουν προβλήματα».

Κλείσιμο
Τόνισε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό να στηρίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην περιοχή, δεδομένου ότι καθυστερεί η λήψη πολιτικών αποφάσεων.

«Παρόλα αυτά, έχω εμπιστοσύνη στα κοινοβούλια της ευρωζώνης ότι μπορούν να εγκρίνουν εγκαίρως τις αποφάσεις, είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου» ανέφερε ο Φινλανδός επίτροπος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης