Ναυτιλία: Ρεκόρ ναυπηγήσεων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Ναυτιλία: Ρεκόρ ναυπηγήσεων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Μέσα στο 2023 παρήγγειλαν 164 πλοία ξεπερνώντας Ιάπωνες και Κινέζους, ενώ κυριάρχησαν και στις αγορές second hand καραβιών

ploio_tanker
Για μία ακόμη χρονιά η ελληνική ναυτιλία πιστοποίησε την κυριαρχία της στις θάλασσες του κόσμου. Οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες αγόρασαν μέσα στο 2023 τα περισσότερα πλοία, ενώ έδωσαν τις περισσότερες παραγγελίες για ναυπηγήσεις.

Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Allied Shipbroking, οι Eλληνες πλοιοκτήτες και οι Ελληνίδες πλοιοκτήτριες παρήγγειλαν τη ναυπήγηση 164 πλοίων τους τελευταίους 12 μήνες και βρέθηκαν μπροστά από τους Ιάπωνες πλοιοκτήτες με 144. Η Σιγκαπούρη και η Κίνα ήρθαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως με 110 και 92 παραγγελίες. Συνολικά, μέσα στο 2023 δόθηκαν 2.420 παραγγελίες παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αρχεία της Allied, οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες παρήγγειλαν το 2023 διπλάσιο αριθμό πλοίων (164) σε σύγκριση με τα 81 συμβόλαια που είχαν συνάψει κατά τη διάρκεια του 2022.

Το 2023 οι Ελληνες ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και στις παραγγελίες για ναυπηγήσεις δεξαμενόπλοιων, τα οποία αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των συμβολαίων τους για νέες ναυπηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

F-35: Το παρασκήνιο μέχρι την αποδέσμευση του αμερικανικού πακέτου δωρεάν βοήθειας στην Ελλάδα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στα πεδινά - Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ: Από τη ψεύτικη μύτη του Κούπερ στη «Σιδηρά Κυρία του Ισραήλ» της Μίρεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης