Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κατατάσσει την Ελλάδα στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο - Η EBRD κάνει λόγο για χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό

amerikanoi_tourismos_xr
Πιο ισχυρός και με την επίσημη διεθνή… βούλα βγαίνει ο ελληνικός τουρισμός τη μετά Covid-19 περίοδο, ο οποίος πάντως και αυτός θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα σε επίπεδο υποδομών και βιωσιμότητας.

Στον απόηχο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κατατάσσει την Ελλάδα, στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο, στην 9η θέση του τοπ 10 των διεθνών προορισμών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αποτελώντας μάλιστα και νέα είσοδο στη λίστα για το 2022.

Την ίδια στιγμή και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης (EBRD) για το 2023 αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό, με την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμούς 2,4% το 2023 και 2,4% το 2024.

Με βάση τα στοιχεία από την τελευταία ανάλυση του UNWTO, η χώρα μας με 28 εκατ. επισκέψεις το 2022 βρίσκεται για πρώτη φορά στο τοπ 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά την πανδημία, σε μία περίοδο όπου συνολικά η τουριστική βιομηχανία ανακτά σταδιακά τα προ πανδημίας επίπεδα, αφού οι διεθνείς αφίξεις κινούνται ανοδικά.

Κλείσιμο
Στις τρείς πρώτες θέσεις με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις μετά την πανδημία διατηρούνται η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, αν και με λιγότερες επισκέψεις σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Elias - Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχή

Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης