Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Πάνω από 80 πόντους τα ορμητικά νερά - Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι

volos-art5
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο, καθώς ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και «έσπασε» λόγω της κακοκαιρίας Elias, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα.

Ο Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν την καταιγίδα να μην κοπάζει τις επόμενες ώρες.

Δείτε βίντεο:

H κακοκαιρία Elias χτυπά τον Βόλο - Έσπασε ο Κραυσίδωνας

Κλείσιμο

Βολος τωρα🆘️‼️🌊 ορμητικοι χείμαρροι στο κέντρο της πόλης Ανεξέλεγκτη κατάσταση..Απαγόρευση κυκλοφορίας παρόλα αυτα κάποιοι κυκλοφορούν με την κατάσταση να είναι άκρως επικίνδυνη!

Posted by Weather News Greece on Wednesday, September 27, 2023


Στο έλεος του Θεού!

Posted by Αγγελος Κριτσιωτης on Wednesday, September 27, 2023




Μέσα σε λίγες ξανά πλημμυρισμένος ο #Βολος για 2η φορά!!‼️⛈️🌊

Posted by Weather News Greece on Wednesday, September 27, 2023


Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου


Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε νωρίτερα στο protothema.gr και δήλωσε: «Το 80 τοις εκατό της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, έχει κοπεί το ρεύμα. Κουράστηκε ο κόσμος με τις πλημμύρες, πάλι βάρκες χρειαζόμαστε για να κυκλοφορήσουμε. Είναι δραματική η κατάσταση. Έχω ξεμείνει με το αμάξι, δεν μπορώ να βγω από το αυτοκίνητο γιατί η στάθμη του νερού ανεβαίνει και περιμένω φορτωτή να έρθει να με πάρει. Η Μακρινίτσα έχει αποκοπεί, ο δρομος έγινε γκρεμός, δεν υπάρχει επικοινωνία με τους κατοίκους, πρέπει να κινδυνεύουν οι άνθρωποι εκεί».

Εγκλωβίστηκε στον Κραυσίδωνα δημοσιογράφος της ΕΡΤ 

Εγκλωβισμένη στον Κραυσίδωνα στον Βόλο είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με τον τεχνικό της, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις της μάλιστα, στην ΕΡΤ είπε: «Είμαστε δίπλα από το ποτάμι που έσπασε και περιμένουμε μέσα στα σκοτάδια. Περιμένουμε με υπομονή να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε εγώ και ο τεχνικός».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvtx2vkb95jt)


Δύσκολη νύχτα στον Βόλο

Η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για τον Βόλο.

Τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσέγγισουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς. Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου. Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtx2vkb95jt)


Σε περισσότερους από 300 απεγκλωβισμούς έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική στον Βόλο

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Δείτε βίντεο από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias στο Βόλο

Κακοκαιρία «Elias» - Πλημμύρες στον Βόλο


Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (1)


Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (2)
Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (3)

Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (4)

Πνίγεται ξανά ο Βόλος βίντεο από κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης (5)
VOLOS__8_
VOLOS__7_
VOLOS__1_


Στις Αλυκές Βόλου κάτοικοι έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των social media καθώς εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα! Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ!

WhatsApp_Image_2023-09-27_at_21_01_38
WhatsApp_Image_2023-09-27_at_21_51_35






volos_floods__1_
volos_floods__2_
VOLOS__2_
VOLOS__3_
VOLOS__4_
VOLOS__5_
VOLOS__6_
VOLOS__9_
volos_floods__3_
volos_floods__4_

Αχιλλέας Μπέος: «Η κακοκαιρία Elias είναι χειρότερη από την κακοκαιρία Daniel»

Ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται από το πρωί επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία. Σε ένα δραματικό του μήνυμα που δημοσιεύει το thenewspaper.gr μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Δραματικό μήνυμα Μπέου για το νέο κύμα κακοκαιρίας



Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία 

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, λόγω των εξελίξεων στην κακοκαιρία Elias.

«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.



Κλειστά τα σχολεία αύριο και μεθαύριο

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη (28/9) και την Παρασκευή (29/9) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της πόλης. Γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων...

Posted by Meteo Gr on Wednesday, September 27, 2023







volos2
volos3
volos4



volos1



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Καρδίτσα: Μήνυμα από το 112 στον Παλαμά - «Να είστε σε ετοιμότητα»

Λονδίνο: 17χρονος πρόσφερε λουλούδια σε 15χρονη, εκείνη δεν τα πήρε και τη σκότωσε με ματσέτα - Δείτε βίντεο

Νέος Κόσμος: Επεισοδιακή σύλληψη 46χρονου από τη ΔΙΑΣ - Επιτέθηκε στους αστυνομικούς με τσεκούρι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης