Φυσικό αέριο: Άλμα άνω του 20% - Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για επάρκεια LNG

Φυσικό αέριο: Άλμα άνω του 20% - Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για επάρκεια LNG

H άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

fysiko_aerio_petrelaio_plafon_xr
Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο 38% από τον περασμένο Αύγουστο κατέγραψε η τιμή του φυσικού αερίου ξεπερνώντας τα 32 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μόνο σήμερα οι τιμές αυξήθηκαν κατά 21,5% καθώς αναζωπυρώνονται οι φόβοι για επάρκεια LNG ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η άνοδος της Παρασκευής αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της ακραίας μεταβλητότητας αυτή την εβδομάδα. Ενώ τα υψηλά αποθέματα και η υποτονική βιομηχανική ζήτηση έχουν συμπιέσει τις τιμές τους τελευταίους μήνες, οι traders είναι σε εγρήγορση σχετικά με το ενδεχόμενο σύσφιξης των προμηθειών.

Στο μεταξύ, παρατάθηκαν οι διακοπές της παραγωγής στη Νορβηγία, τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρώπης. Ακόμη, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι ισχυρές εισροές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), οι οποίες βοήθησαν την Ευρώπη να ανακάμψει από την ενεργειακή κρίση, θα μπορούσαν να μειωθούν τους επόμενους μήνες έπειτα από εβδομάδες πτωτικής τάσης των τιμών, σύμφωνα με τον James Waddell, υψηλόβαθμο στέλεχος της Energy Aspects Ltd.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ένα κύμα θερμού καιρού πρόκειται να εξαπλωθεί σε τμήματα της Ευρώπης. Η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε συναγερμό για τμήματα της χώρας από την Παρασκευή, με το Λονδίνο να αναμένεται να φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες ύψους 27,5 βαθμών Κελσίου το Σάββατο. Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο και το Βερολίνο αναμένεται να είναι υψηλότερες σε σχέση με τη Μαδρίτη και τη Ρώμη το Σάββατο.

Παράλληλα, το κύμα καύσωνα στη βορειοανατολική Ασία τις επόμενες δύο εβδομάδες θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για ψύξη και θα υπάρξει επομένως μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φορτία φυσικού αερίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες οδηγοί μιλάνε στο κινητό, τρέχουν και τσακώνονται

Τα τρία «πρόσωπα» του καιρού το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου - Πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης