Red alert στην ΕΚΤ: Επικοινωνία με ευρωπαϊκές τράπεζες για τυχόν ανοίγματα στην Credit Suisse

Red alert στην ΕΚΤ: Επικοινωνία με ευρωπαϊκές τράπεζες για τυχόν ανοίγματα στην Credit Suisse

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν επικοινωνήσει ήδη με ευρωπαϊκές τράπεζες ώστε να ενημερωθούν για τυχόν οικονομικά ανοίγματά τους στην Credit Suisse

ecb_epitokia
Έπειτα από τον καταιγισμό εξελίξεων σχετικά με την κρίση της Credit Suisse και τους φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση, με τη σειρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η διαφαινόμενη κρίση δεν θα εξαπλωθεί παρασύροντας και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας ώστε να ενημερωθούν για τυχόν οικονομικά ανοίγματά τους στην Credit Suisse. Παρ'όλα αυτά ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά σε επικοινωνία που είχε μαζί του η WSJ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η προσοχή στρέφεται στην Credit Suisse, η οποία κατρακυλάει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές της Ευρώπης αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής. Αυτήν την στιγμή, η πτώση φθάνει στο -30%.

Η αναταραχή προκλήθηκε μετά την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).

Πηγή: newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Παπαϊωάννου: Όταν ετοίμαζε βαλίτσες για τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέληξε σε περιοδεία με τον Καζαντζίδη

TikTok: «Θα σε δώσω στον μπόγια» - Απειλούν… τα σκυλιά τους και γίνονται viral – Βίντεο

Ηλεία: Η γιαγιά είδε τον οικογενειακό φίλο να χαϊδεύει την 10χρονη εγγονή της - Χειροπέδες σε 65χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης