Credit Suisse: Κλυδωνισμοί και στη Wall Street - Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες

Credit Suisse: Κλυδωνισμοί και στη Wall Street - Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες

Τα απόνερα της Credit Suisse φθάνουν έως την άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού

wall-street-market
Έντονοι κλυδωνισμοί παρατηρούνται την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η βουτιά στη μετοχή της Credit Suisse προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των αμερικανικών Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Πιο αναλυτικά όπως μεταδίδει το newmoney.gr, ο βιομηχανικός Dow Jones κατακρημνίζεται κατά 420 μονάδες ή κατά 1,30% και βουλιάζει στις 31.736 μονάδες. Κατά 1,2% μειώνεται και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος κινείται στις 3.867 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, υποχωρεί στο -0,9% και τις 11.321 μονάδες.

Μέχρι πρότινος η βασική πρόκληση των αναλυτών συνίστατο στις μικρές περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ (Silicon Valley Bank, Signature Bank, Silvergate), οι οποίες δέχονταν τις αρνητικές επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων της Federal Reserve.

Όμως, από σήμερα το πρωί η προσοχή στρέφεται στις μεγαλύτερες τράπεζες, με την Credit Suisse να κατρακυλάει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές της Ευρώπης αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής. Αυτήν την στιγμή, η πτώση φθάνει στο -30%.

Η αναταραχή προκλήθηκε μετά την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).

Στο αμερικανικό ταμπλό, η μετοχή της ελβετικής τράπεζας διολισθαίνει κατά τουλάχιστον 27%, κάτι που επηρεάζει και τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες. Ενδεικτικά, Citigroup και Wells Fargo χάνουν από 5%, με τις Goldman Sachs και Bank of America να ακολουθούν στο -3% και στο -4%, αντίστοιχα.

Κάτω των $70 το πετρέλαιο – Σε χαμηλό από το 2021 η τιμή του WTI

Κάτω από το όριο των 70 δολαρίων βουλιάζει η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, εν μέσω της γενικευμένης ανησυχίας στις διεθνείς αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρει το newmoney.gr ότι τα συμβόλαια WTI, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών, κατρακυλούν κατά 2,2% και πέφτουν στα 69,76 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021. Βέβαια, λίγο αργότερα, η τιμή του «μαύρου χρυσού» επανήλθε άνω του ορίου των 70 δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Παπαϊωάννου: Όταν ετοίμαζε βαλίτσες για τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέληξε σε περιοδεία με τον Καζαντζίδη

TikTok: «Θα σε δώσω στον μπόγια» - Απειλούν… τα σκυλιά τους και γίνονται viral – Βίντεο

Ηλεία: Η γιαγιά είδε τον οικογενειακό φίλο να χαϊδεύει την 10χρονη εγγονή της - Χειροπέδες σε 65χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης