ΗΠΑ: Η IBM καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Η IBM καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Πολλές εταιρείες της πληροφορικής, ανάμεσα τους γίγαντες του τομέα όπως οι Amazon, Meta, Microsoft και Alphabet ανακοίνωσαν πρόσφατα πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας

Collage_Maker-26-Jan-2023-05_28-AM
Ο όμιλος πληροφορικής IBM θα καταργήσει περίπου 3.900 θέσεις εργασίας, αριθμό που αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από το 1% του προσωπικού του, απολύσεις που συνδέονται με τη στρατηγική αλλαγή κατεύθυνσης που εφαρμόζει, δήλωσε χθες Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή ενήμερη για τα σχέδιά του.

Η εταιρεία με έδρα το Άρμονκ (πολιτεία της Νέας Υόρκης) δεν αναφέρθηκε ρητώς στην κατάργηση των θέσεων εργασίας αυτών ούτε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης της, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη, ούτε στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Η διεύθυνσή της έκανε λόγο μόνο για επιπλέον δαπάνη 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, για το κόστος των αποζημιώσεων.

Η κίνηση «σχετίζεται εξ ολοκλήρου με την ανεξαρτητοποίηση της Kyndryl και την ανεξαρτητοποίηση της δραστηριότητάς μας στον τομέα της υγείας», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. Δεν έχει σχέση «με τις επιδόσεις του 2022 ή τις προβλέψεις για το 2023», διευκρίνισε.

Το 2021, η IBM διαχώρισε από τον υπόλοιπο όμιλο τις δραστηριότητες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και συντήρησης υπολογιστικών συστημάτων, ιστορικό τομέα της μεν αλλά λιγότερο κερδοφόρο από τις υπηρεσίες του «νέφους» (cloud), στις οποίες επένδυσε μαζικά.

Η νέα οντότητα που προέκυψε από την κατάτμηση βαπτίστηκε Kyndryl και εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του 2021.

Κλείσιμο
Όσο για τη δραστηριότητα που συνδέεται με τη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων ιατρικής φύσης, μέρος του τμήματος Watson Health, πουλήθηκε στις αρχές του 2022 στην εταιρεία επενδύσεων Francisco Partners.

Αν και οι θέσεις που αφορά το σχέδιο κατάργησης θέσεων εργασίας ή/και απολύσεων παρέμεναν στην IBM μετά τα δύο spin-offs, συνδέονταν με τις δραστηριότητες που διαχωρίστηκαν, εξήγησε η πηγή.

Η IBM ανακοίνωσε χθες τζίρο ελαφρά υψηλότερο από τον προσδοκώμενο το τέταρτο τρίμηνο και κέρδη που γενικά ανταποκρίνονταν στις προβλέψεις αναλυτών.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Γουόλ Στριτ, η μετοχή της IBM έπεφτε κατά σχεδόν 2%.

Πολλές εταιρείες της πληροφορικής, ανάμεσα τους γίγαντες του τομέα όπως οι Amazon, Meta (Facebook, Instagram), Microsoft και Alphabet (Google) ανακοίνωσαν πρόσφατα πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας, μετά το κύμα μαζικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν αυξήθηκε ραγδαία η ζήτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο


Τα λένε στο Μιλάνο για το Qatargate Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς - Στο τραπέζι οι λογαριασμοί Παντσέρι και Τζόρτζι

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης