Kαλάθι του νοικοκυριού: «Κόντρες» λιανεμπόρων και βιομηχάνων - Σήμερα η συνάντηση Γεωργιάδη - ΣΕΒΤ

Kαλάθι του νοικοκυριού: «Κόντρες» λιανεμπόρων και βιομηχάνων - Σήμερα η συνάντηση Γεωργιάδη - ΣΕΒΤ

Σήμερα η σύσκεψη υπουργού και Βιομηχάνων τροφίμων με στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή των επώνυμων προϊόντων – Γιατί αλληλοκατηγορούνται Λιανεμπόριο και Βιομηχανία

kalathi_noikokyriou_prwti_mera_xr
Τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η βιομηχανία τροφίμων να συμμετέχει περισσότερο στην προσπάθεια του «καλαθιού του νοικοκυριού» θα συζητήσουν σήμερα η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και το ΔΣ του ΣΕΒΤ σε σύσκεψη που έχει ζητήσει ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να αυξηθεί περισσότερο η συμμετοχή επώνυμων προϊόντων στις λίστες που κοινοποιούν τα σούπερ μάρκετ καθώς μέχρι σήμερα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι αυτά που κυριαρχούν, τα οποία ούτως ή άλλως αποτελούσαν τη φθηνότερη επιλογή σε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να ζητήσει απ’ τους Βιομήχανους να συμβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια, ειδικά καθώς ως σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των αλυσίδων λιανικής έδειχναν κυρίως προς την πλευρά της Βιομηχανίας για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι το ισοζύγιο γέρνει εμφανώς υπέρ των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στις λίστες που έχουν συντάξει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σημειωτέον πάντως πως οι αλυσίδες έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ενώ διατηρούν ικανό απόθεμα, όπως ζητά η σχετική ρύθμιση του υπουργείου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

The Crown - Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα


Καιρός: «Ανοιξιάτικο» σκηνικό σήμερα - Χαλάει από το Σάββατο


Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Επιχείρηση «επανεκκίνησης» από τον Μπάιντεν μετά την κάλπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης