«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης με τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΤ – Ξεκινούν διαπραγματεύσεις μεταξύ βιομηχανίας και σούπερ μάρκετ προκειμένου να βρεθεί το «μοντέλο»

kalathi_noikokyriou_new_xr
Να συμβάλουν απ' την πλευρά τους για την επιτυχία του «καλαθιού του νοικοκυριού» ώστε να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές σε σειρά βασικών προϊόντων που είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων και ποτών που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης υπό τον κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στάλθηκε στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ απ' το υπουργείο η σχετική λίστα με τα προϊόντα που θα αποτελέσουν το «καλάθι του νοικοκυριού». Οι αλυσίδες απ' την πλευρά τους πρέπει να δημιουργήσουν μία ομάδα απ' τις συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα - είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα γνωστών brands είτε ιδιωτικής ετικέτας - τα οποία θα έχουν όσο το δυνατόν σταθερές τιμές. Για να το επιτύχουν βέβαια αυτό, όπως εξάλλου είχαν τονίσει οι εκπρόσωποι τους την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει και η Βιομηχανία απ' την πλευρά της να αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις με δεδομένο πως τα περιθώρια είναι μεγάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη φάνηκε πως και οι Βιομήχανοι συντάσσονται με την προσπάθεια.

PHOTO_1


Μάλιστα μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ζήτησε από την βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε να «χτίσουμε» ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό. Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ώστε το καλάθι του νοικοκυριού να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες. Η Κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή».

Απ' την πλευρά τους οι Βιομήχανοι Τροφίμων μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΕΒΤ αναφέρουν:

«Για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις στέκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό των καταναλωτών και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους προσφέρουν αδιάκοπη πρόσβαση σε προσιτά και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής.

Οι εξελίξεις στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο (θέμα επάρκειας, κόστους πρώτων υλών & ενέργειας), που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες δυσμενείς συγκυρίες, έχουν καταλυτικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα, στα οικονομικά αποτελέσματα και στη βιωσιμότητα του κλάδου τροφίμων και ποτών και μας προβληματίζουν έντονα.

Η μεταποίηση τροφίμων & ποτών είναι καθοριστικός κρίκος της διατροφικής αλυσίδας αξίας, με ύψιστη κοινωνική συνεισφορά. Η αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεών μας εξασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων διατροφής, τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και ως εκ τούτου την υγεία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΤ με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Σύνδεσμος, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου, θα ενημερώσει τα Μέλη του για το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανανεώνεται και στο οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά».


PHOTO_2


Κλείσιμο
Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γιώτης, επικεφαλής της ομώνυμης βιομηχανίας τροφίμων, οι Αντιπρόεδροι κ. κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης και Ευστάθιος Λοϊζος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μανώλης Καραμολέγκος, τα μέλη του ΔΣ, κ. Αγγελική Οικονόμου, κ. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς και κ. Αλέξανδρος Κίκιζας και η Γενική Διευθύντρια, κ. Βάσω Παπαδημητρίου.

Τον υπ. Ανάπτυξης πλαισίωσαν ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης τήρηση των κανόντων περί ανταγωνισμού η σημερινή τηλεδιάσκεψη, όπως γνωστοποίησε το υπ. Ανάπτυξης, μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης