Χρηματιστήρια: Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κέρδη 1,5% για τον DAX

Χρηματιστήρια: Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κέρδη 1,5% για τον DAX

To βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Μόνο ο DAX με οριακά κέρδη
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αντιδρούν σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το ενεργειακό μπρα ντε φερ μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 1% ενώ πριν από λίγο κέρδιζε 1,11% στις 449,23 μονάδες. Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Στα κυριότερα ταμπλό, o βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,72%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,48%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 1,54%, ο ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 1,26% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,51%.

Χθες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος, την ώρα που επιμένουν οι φόβοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προμήθειες ενέργειας στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Κλείσιμο
Η Gazprom ανακοίνωσε στις δύο χώρες ότι σταματά τις προμήθειες επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζήτησε πρόσφατα η Μόσχα. Η κίνηση ώθησε τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υψηλότερα και το ευρώ χαμηλότερα, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί κάποια στιγμή σε χαμηλό πενταετίας έναντι του δολαρίου.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ τα αμερικανικά futures ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα κέρδη που ανακοίνωσε η Meta Platforms.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Σοκ από τον ενεργειακό πόλεμο και τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν


Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέος κύκλος καταθέσεων γιατρών για την Τζωρτζίνα


Καιρός: Χαλάει από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια - Πού θα βρέχει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης