Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 420 δόσεις στις τράπεζες, 240 στο δημόσιο και κούρεμα 80%

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 420 δόσεις στις τράπεζες, 240 στο δημόσιο και κούρεμα 80%

Γεγονός οι πρώτες 24 ρυθμίσεις - Άλλες 500 παίρνουν σειρά ως τα Χριστούγεννα - Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν την ευκαιρία

xrimata_aftodioikisi
Αποκαλυπτήρια για τις πρώτες ρυθμίσεις χρεών που παράγει η νέα πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και τις οποίες αποδέχονται οι τράπεζες.

Η ρύθμιση Σταϊκούρα με τις έως 420 δόσεις, την οποία αποκάλυψε το ΘΕΜΑ το καλοκαίρι, παίρνει πλέον σάρκα και οστά, δίνοντας λύσεις σε οικογένειες και επιχειρήσεις που τις έχουν ανάγκες.

Λύσεις που δίνει η ρύθμιση:

1. 420 δόσεις σε τράπεζες, 240 δόση στο Δημόσιο:

Οικογένεια με παιδί στην Ατική. Χρωστούσε πάνω από 170.000 ευρώ σε ΕΦΚΑ και σε 5 διαφορετικές τράπεζες (35% δάνεια κατοικίας και 65% καταναλωτικά δάνεια). Οι γονείς έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι τράπεζες αποδέχθηκαν τη λύση που έδωσε η ρύθμιση Σταϊκούρα: η οικογένεια θα πληρώνει για 35 χρόνια (420 δόσεις) μηνιαία δόση 46 ευρώ. Για τις οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ η οικογένεια θα πληρώνει για 20 έτη (240 δόσεις) μηνιαία δόση 90 ευρώ.

2. Κούρεμα 80% και δόσεις μέχρι 130 ευρώ το μήνα

Για συνολικές οφειλές άνω των 43.000 ευρώ προς 3 τράπεζες (καταναλωτικά δάνεια) και ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ, ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος έδωσε στον οφειλέτη πρόταση ρύθμισης που δέχθηκαν οι τράπεζες, ως εξής:

α) για τα χρέη στις τράπεζες: διαγραφή άνω των 34.000 ευρώ (δηλαδή «κούρεμα» 80%) και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 10 έτη (120 δόσεις), με μηνιαία δόση 75 ευρώ και

β) για τις οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ: διαγραφή 125 ευρώ (δηλαδή «κούρεμα» 4%) και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 7 έτη (84 δόσεις), με μηνιαία δόση 50 ευρώ.

Κλείσιμο
Συνολικά, ο οφειλέτης θα πληρώνει μηνιαίως 125 ευρώ, ενώ έχει δυνατότητα αποπληρωμής 130 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στοιχεία.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αγωνία για την πορεία της πανδημίας - Πότε θα αποφασιστεί πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Γκάλοπ: Κυριαρχία κυβέρνησης έναντι ΣΥΡΙΖΑ, αγωνία για πανδημία, πίεση για υποχρεωτικότητα εμβολίου

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του κόντρα στη Φενέρ «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή του συνέχεια και ελπίζει στην πρωτιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης