Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας το 31,5% των παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας το 31,5% των παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat

Βρίσκεται στην 4η θέση τον υψηλότερων ποσοστών στην ΕΕ, την στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται περίπου στο 24%

poor
Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 31,5% των παιδιών (κάτω των 18 ετών) στην Ελλάδα, έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά, μετά τη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (36,2%), και την Ισπανία (31,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ειδικότερα, στην ΕΕ το 71,9% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών που ζούσε σε νοικοκυριά πολύ χαμηλής έντασης εργασίας με εξαρτώμενα παιδιά διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας. Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Eurostat, με τον κίνδυνο της φτώχειας απειλείται στην ΕΕ το 42,1% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 29,6% των νοικοκυριών με τρία ή περισσότερα παιδιά και το 32,9% των παιδιών με τουλάχιστον ένα γονέα με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίωξη στο Πέραμα: Καθοριστικές οι επόμενες ώρες για την υπόθεση - Τι θα δείξουν τα πορίσματα της έρευνας;

28η Οκτωβρίου: Εθνική επέτειος στη σκιά της πανδημίας - Μάσκες και μέτρα στις παρελάσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Όλα όσα έγιναν χθες στο δικαστήριο - Η ετυμηγορία, η αμίλητη Έφη και η «δικαιωμένη» Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης