Κόλλιας - Οικονομικό Επιμελητήριο: Ευκαιρία για ενίσχυση πληγέντων κλάδων και προσέλκυση επενδύσεων

Κόλλιας - Οικονομικό Επιμελητήριο: Ευκαιρία για ενίσχυση πληγέντων κλάδων και προσέλκυση επενδύσεων

«Η κρίση αυτή ας αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δημιουργική εποχή για την Ελληνική Δημοκρατία» σημειώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με αφορμή το νέο πακέτο των 32 δισ.

kollias_oee
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Κωνσταντίνος Κόλλιας  σχολίασε το νέο πακέτο των 32 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για μια νέα δημιουργική εποχή. 

Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη: 

«Το νέο πακέτο των 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται να προστεθεί στα 19 δισ. ευρώ που εκτιμάται πως δικαιούται από το νέο ΕΣΠΑ και τα 7-8 δισ. ευρώ που της αναλογούν από τα υφιστάμενα τρία εργαλεία που έχει αποφασίσει η ΕΕ και ενεργοποιούνται εντός του 2020 (SURE, EIB Fund και ESM Pandemic Crisis Support).

Φτάνουμε έτσι σε ένα ποσό που ξεπερνάει τα 50 δισ. ευρώ και μπορεί να αγγίξει και τα 60 δισ. μέχρι το 2027.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να υλοποιηθούν δύο πολύ σημαντικοί στόχοι για την Ελλάδα:

Πρώτον, τα χρήματα να κατευθυνθούν τόσο στους κλάδους εκείνους, που έχουν πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, όσο - και κυρίως - σε αυτούς, οι οποίοι θα δώσουν την ευκαιρία στη χώρα μας να αναπτυχθεί πολύπλευρα και πέραν του τομέα των υπηρεσιών.

Δεύτερον, στο να δομήσουμε ένα νέο, σύγχρονο, υγιές παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων και στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η κρίση αυτή, ας αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δημιουργική εποχή για την Ελληνική Δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση, με στόχο την ταχύτατη και εμπροσθοβαρή απορροφητικότητα των κονδυλίων αλλά και την έγκυρη κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας για να συμβάλλει με προτάσεις και μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου φέτος και ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν

Πώς το πακέτο των €750 δισ. βγάζει την Ευρώπη από την άβυσσο - Το Bloomberg αναλύει

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με κέρδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης