Χρηματιστήριο Αθηνών: Ράλι πάνω από 3%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ράλι πάνω από 3%

Ράλι 3,3% - Γιατί αγοράζουν μετοχές και τα οικονομικά στοιχεία είναι αδύναμα

xrima12
Σταθερό το ράλι στην Αθήνα με τα κέρδη να ξεπερνούν το 3% αποδεικνύοντας στην πράξη ότι, είναι καλύτερο να αγοράζεις μετοχές σε χαμηλές τιμές όταν τα οικονομικά στοιχεία είναι αδύνατα, παρά να αγοράζεις μετοχές σε υψηλές τιμές και με πιο δυνατά οικονομικά στοιχεία – καθώς στην πρώτη περίπτωση οι αποδόσεις είναι μεγαλύτερες.

Με λίγα λόγια, η οικονομία στην Ευρώπη δεν θα είναι στα καλύτερα της και τα στοιχεία θα χειροτερεύουν. ¨Οσο προχωρά ο κύκλος, όμως, και η οικονομία θα ξεκινά πάλι θα υπάρχει μια φάση αποκατάστασης – όπως θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Η διαδικασία πιθανότατα να είναι αργή και επίπονη λ.χ για τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Οι αγορές, συνεπώς προηγούνται των οικονομιών. Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση της ΕΚΤ- η επικεφαλής της οποίας ζήτησε ήδη περισσότερα απο την Ευρωπαίκή Ένωση.

Κλείσιμο
Στην ελληνική αγορά, εκτός απο τις τραπεζικές μετοχές βλέπουμε κινητικότητα και σε μετοχές εταιρειών που πλήττονται καίρια απο την κρίση (Autohellas, Αεροπορία Αιγαίου)

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 625,93 σημειώνοντας άνοδο 3,23%.

Ράλι 5,9% για την Eurobank στα 0,358 ευρώ. Ράλι 7,3% για την Alpha bank στα 0,65 ευρώ. Κέρδη 5,8% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,21 ευρω. Με άνοδο 5,9% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,24 ευρώ. Ράλι 5.,4% για την Lamda στα 6,36 ευρώ. Με άνοδο 4,08% η Motor Oil στα 13,51 ευρώ. Κέρδη 3,46% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 5,38 ευρώ. Ράλι 5% για την Coca- Cola στα 23,15 ευρώ. Κέρδη 2,99% για τον ΟΤΕ στα 11,72 ευρώ. Ράλι 5% για την Βιοχάλκο στα 2,35 ευρώ. Κέρδη πάνω απο 3% για Μυτιληναίο και Γεκ στα 7 ευρώ και 6 ευρώ αντίστοιχα. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 32 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα

Δικογραφία-σοκ: Η Γερμανίδα και ο «Greek lover» που ήταν μαστροπός

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 63χρονο παιδοκτόνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης