«10 χρόνια μετά»: Έκθεση της Κίκι Περιβολάρη στο Τεχνοστάσιο

ergo_kiki_perivolari

Από 2 έως 30/11

Aπό την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου μέχρι και τις 30 του μήνα στην Αίθουσα Τεχνοστάσιο (Βιομηχανικός Χώρος "Τεχνοστάσιο", Λαμίας 6, Ταύρος) πραγματοποιείται η έκθεση της Κίκι Περιβολάρη με τίτλο "10 χρόνια μετά".

Η καλλιτέχνις εικαστικός επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με το τελάρο μετά από μια παύση (2008-2018) και πάει «πίσω ξανά».

«Μαμά φτιάξε μου μια μάγισσα». Με αυτόν τον τίτλο φιλοξενήθηκαν τα πρώτα έργα από χαρτί στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη τον Μάρτιο του 2008.

Δέκα χρόνια πέρασαν, σχεδόν έντεκα, εντατικής δουλειάς. Άφησαν στο διάστημα αυτό τρεις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες έργα, που φιλοξενήθηκαν σε χώρους πολιτισμού, γκαλερί και πωλητήρια μουσείων.

Σήμερα το παρόν αποτυπώνεται ξανά με λάδι και καμβάδες, με κεντρικό άξονα τοπία και ανθρώπινες φιγούρες.

«Η στιγμή της έμπνευσης έχει ήχο, μια εικόνα εκτός έλεγχου για τα υλικά μάτια. Σιγά σιγά το βρέφος έρχεται στο φως και εδραιώνεται στη σκέψη. Απογειώνεται σαν αγριοπούλι, μεγεθυντικοί φακοί πέφτουν απ’ τα πόδια του, στη φευγαλέα στιγμή τους χαρίζουν την εποπτεία του εξερχόμενου τοπίου. Η ύλη είναι ένας αιχμαλωτισμένος ήχος, Ακίνητος και σιωπηλός…», λέει η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsok00

Ο Κώστας Τσόκλης μιλάει στο «Gala» για την Τέχνη και τη σχέση του με αυτή, για την κόρη του και τη θέση που είχαν οι γυναίκες στη ζωή του, αλλά και το περιστατικό που αποτέλεσε την αιτία για το «διαζύγιό» του με τον Ιόλα

191014115801_Mina-Papatheodorou-Valyraki

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο Women in the Arts, a dialogue about Nature and Environment.

paint05

Ο Γιάννης Ζαχαράκης και η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Άκρες του Νότου" στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου.