«10 χρόνια μετά»: Έκθεση της Κίκι Περιβολάρη στο Τεχνοστάσιο

«10 χρόνια μετά»: Έκθεση της Κίκι Περιβολάρη στο Τεχνοστάσιο

Από 2 έως 30/11

ergo_kiki_perivolari
Aπό την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου μέχρι και τις 30 του μήνα στην Αίθουσα Τεχνοστάσιο (Βιομηχανικός Χώρος "Τεχνοστάσιο", Λαμίας 6, Ταύρος) πραγματοποιείται η έκθεση της Κίκι Περιβολάρη με τίτλο "10 χρόνια μετά".

Η καλλιτέχνις εικαστικός επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με το τελάρο μετά από μια παύση (2008-2018) και πάει «πίσω ξανά».

«Μαμά φτιάξε μου μια μάγισσα». Με αυτόν τον τίτλο φιλοξενήθηκαν τα πρώτα έργα από χαρτί στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη τον Μάρτιο του 2008.

Δέκα χρόνια πέρασαν, σχεδόν έντεκα, εντατικής δουλειάς. Άφησαν στο διάστημα αυτό τρεις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες έργα, που φιλοξενήθηκαν σε χώρους πολιτισμού, γκαλερί και πωλητήρια μουσείων.

Σήμερα το παρόν αποτυπώνεται ξανά με λάδι και καμβάδες, με κεντρικό άξονα τοπία και ανθρώπινες φιγούρες.

«Η στιγμή της έμπνευσης έχει ήχο, μια εικόνα εκτός έλεγχου για τα υλικά μάτια. Σιγά σιγά το βρέφος έρχεται στο φως και εδραιώνεται στη σκέψη. Απογειώνεται σαν αγριοπούλι, μεγεθυντικοί φακοί πέφτουν απ’ τα πόδια του, στη φευγαλέα στιγμή τους χαρίζουν την εποπτεία του εξερχόμενου τοπίου. Η ύλη είναι ένας αιχμαλωτισμένος ήχος, Ακίνητος και σιωπηλός…», λέει η ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης