Το Φεστιβάλ Αθηνών προβάλλει δωρεάν παραστάσεις του στο διαδίκτυο

Το Φεστιβάλ Αθηνών προβάλλει δωρεάν παραστάσεις του στο διαδίκτυο

Έναρξη το Σάββατο 25 Απριλίου με την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή

Antigone

Με την δωρεάν προβολή επιλεγμένων βιντεοσκοπημένων παραστάσεών του μέσω διαδικτύου συμμετέχει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό» που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ελληνικού κοινού κατά την διάρκεια της καραντίνας αλλά και στην ενίσχυση του εγχώριου πολιτιστικού στίγματος.

Το πρόγραμμα των ελεύθερων προβολών, το οποίο θα περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου και χορού αλλά και μεγάλες συναυλίες που φιλοξενήθηκαν στο παρελθόν στους κόλπους του Φεστιβάλ, ξεκινά το Σάββατο 25 Απριλίου με την με παράσταση της «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε το 2006 και το 2007 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών στο YouTube από τις 7 το απόγευμα και για 24 ώρες συνολικά.

Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη), Λευτέρης Βογιατζής (Κρέοντας), Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας), Νίκος Κουρής (Αίμονας), Αγλαα Παππά (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Άγγελος), Νικόλας Παπαγιάννης (Ευρυδίκη) και Ρηνιώ Κυριαζή (Εξάγγελος).

Κατερινα_Ευαγγελατου
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου

«Το ζωντανό Θέατρο, η Μουσική, ο Χορός δεν κινδυνεύουν από αυτές τις βραχύβιες λύσεις ανάγκης για τις διψασμένες μας ψυχές. Σας προσφέρουμε ορισμένες ξεχωριστές στιγμές από την Ιστορία μας, με την ελπίδα να ανταμώσουμε σύντομα στα Θέατρά μας» σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου η οποία συμμετείχε στην προετοιμασία της «Αντιγόνης» , μια παράστασης με την οποία, όπως υπογραμμίζει, έχει βαθύ προσωπικό δεσμό: «Εργάστηκα στην εξάμηνη προετοιμασία της, το 2006, και την είδα να γεννιέται από την πρώτη-πρώτη συντακτική ανάλυση του αρχαίου κειμένου, άγουρη εγώ, να ξαναβουτάω στα Αρχαία του Λυκείου, μέχρι το αποθεωτικό χειροκρότημα στην Επίδαυρο. Μια εμπειρία ζωής, που με καθόρισε. Μια παράσταση χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν. Ελπίζουμε να απολαύσετε την απεικόνισή της, έτσι όπως ταξίδεψε στον Χρόνο, για να (ξανα)γευτείτε την πραγματικά σπάνια αύρα της».

:

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη Γερμανία από την επόμενη εβδομάδα

Εντυπωσιακό βίντεο: Η δραματική μείωση στις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης