Μια παράσταση δίπλα στο κύμα!

Την Τρίτη το βράδυ έγινε κάτι ξεχωριστό στο Δημοτικό Κάμπιγκ του Δήμου Θάσου, στη Χρυσή Αμμουδιά, μια από τις πιο όμορφες του νησιού: Δίπλα στο κύμα στήθηκε ένα φαρμακείο, ένα εστιατόριο και μια μικρή πλατεία, και μέλη της θεατρικής Ομάδας, μαζί με απόφοιτους δραματικών σχολών, αλλά και μαθητές του Γυμνασίου, εργαζόμενους και επαγγελματίες, ένας «θίασος» που σχηματίστηκε μέσα σε πέντε μέρες, έγραψε και παρουσίασε ένα θεατρικό έργο!

 Μια παράσταση δίπλα στο κύμα!
 Το σεμινάριο «1ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», που διοργάνωσε ο Δήμος Θάσου και η δραματική σχολή «δήλος» δίπλα στο κύμα, τα είχε όλα: εκτός από τη διευθύντρια της σχολής, ηθοποιό και σκηνοθέτη Δήμητρα Χατούπη, που έκανε μαθήματα υποκριτικής, δίδαξαν οι σκηνοθέτες
Δημήτρης Καρατζάς και Γεωργία Μαυραγάνη
, από τους πιο σημαντικούς της γενιάς τους, που αποκάλυψαν στους συμμετέχοντες τα μυστικά της προετοιμασίας ενός έργου, ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης  με  το «Γράψε-παίξε το έργο σου», που ολοκληρώθηκε  μ’ ένα πρωτότυπο δρώμενο την τελευταία μέρα, στο οποίο συμμετέχουν «δάσκαλοι» και «μαθητές».
Κλείσιμο

Θέατρο και γιόγκα
 

«Ούτε το φαντάστηκα πως μέσα σε λίγες ώρες, θα γράφαμε όλοι μαζί μια ερωτική αστυνομική κωμωδία που θα έβγαζε γέλιο», μας λέει ο Μηνάς Βιντιάδης, που αποδίδει τα εύσημα στον πρωταγωνιστή Γιάννη Βλαχογιάννη, έναν ψαρά από τον Πρίνο, που τα τελευταία πέντε χρόνια ανακάλυψε τη δύναμη και τη συγκίνηση του θεάτρου. «Μου άλλαξε τη ζωή το θέατρο, με έκανε καλύτερο άνθρωπο», λέει συγκινημένος κι ευχαριστεί τόσο τον δήμαρχο του νησιού Κώστα Χατζηεμμανουήλ που ενθάρρυνε την ίδρυση της θεατρικής ομάδας, όσο και τη σκηνοθέτη Δέσποινα Πανταζή, που τη διευθύνει.
Στο ίδιο σεμινάριο, η υπεύθυνη της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού, θεατρολόγος Εύα Σαραγά, αναφέρθηκε  στους μεγάλους σταθμούς του θεάτρου και  μόλις έδυε  ο ήλιος ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης  χαλάρωνε όσους συμμετείχαν  στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις.
Οι πρωταγωνιστές


Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ σε ρόλο «ξεναγού» στο Αρχαίο Θέατρο

Όλοι δηλώνουν κατενθουσιασμένοι. Η νοσηλεύτρια Δήμητρα Μπασίνα κι η γυμνάστρια Αμαλία Σολδάτου, που μοιράστηκαν το ίδιο τροχόσπιτο, οι αδελφές Άννα και Δανάη Φιλίδου, ο μαθητής Χρήστος Κοσμίδης, ο διαφημιστής Βασίλης Φωτιάδης με τον φίλο του εκπαιδευτικό Τάσο Σοφιά, ο ιδιωτικός υπάλληλος Άγγελος Γιαννόπουλος, η ηθοποιός Δέσποινα Μπιμπίκα, πολλοί κατασκηνωτές που παρακολούθησαν τα μαθήματα και τις πέντε ημέρες του σεμιναρίου.
¨Ευχαριστούμε τον Δήμο που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία», μας λέει η Δήμητρα Χατούπη, που μας πληροφόρησε ότι του χρόνου το σεμινάριο θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα λειτουργήσουν δύο γκρουπ, ένα με επαγγελματίες κι ένα με ερασιτέχνες ηθοποιούς.  
Και τα παιδιά το καταχάρηκαν!  Αγόρια και κορίτσια του Δημοτικού πήραν μέρος στο πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα προσφερόμενο από τον δήμο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των κατοίκων του νησιού, αλλά και όσων γονέων πήραν μέρος στο σεμινάριο. Τίτλος: «Από τους Πέρσες στους αδελφούς Γκριμ».

Το αρχαίο θέατρο


Στις παράλληλες εκδηλώσεις, συγκινητική ήταν και η επίσκεψη  στο Αρχαίο Θέατρο του νησιού, με ξεναγό τον φιλότεχνο –συγγραφέας ο ίδιος- δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος οραματίζεται μέσα στην επόμενη τριετία να το παραδώσει «κόσμημα» αληθινό, στους Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, για να ξαναζήσει αυτός ο ιερός χώρος τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος…
«Θέλουμε να κάνουμε τη Θάσο, νησί του θεάτρου. Ένα υπέροχο αρχαίο θέατρο, που θα έχουμε ξαναζωντανέψει τα επόμενα χρόνια, και οι φυσικές μας ομορφιές, θέλουμε να είναι πόλος έλξης και η βάση για μια σειρά δράσεων που θα μας κάνουν σημείο αναφοράς σε σχέση με τον πολιτισμό και τον τουρισμό», μας επανέλαβε με αποφασιστικότητα και δεσμεύτηκε για τη μεγαλύτερη επιτυχία του 2ου Θεατρικού Αντί-σκηνου, που θα εμπλουτιστεί με μουσική και ποίηση!

Η παράσταση «Το μαύρο νούφαρο» αρχίζει…


Η ηθοποιός Κατερίνα Ζαφειροπούλου με μερικά από τα παιδιά


Όλοι ήθελαν να κάνουν γιόγκα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης