Πορτραίτα του Σνόουντεν έχουν κατακλύσει τις γκαλερί στην Κίνα

Πορτραίτα του Σνόουντεν έχουν κατακλύσει τις γκαλερί στην Κίνα

Η νέα μόδα στις γκαλερί του κινέζικου χωριού Dafen είναι τα πορτραίτα ανδρών που συνέδεσαν το όνομά τους με μία ιστορία μυστηρίου

Πορτραίτα του Σνόουντεν έχουν κατακλύσει τις γκαλερί στην Κίνα

Σε ένα χωριό «πνιγμένο» στις γκαλερί, στο Dafen εκεί όπου παράγονται χειροποίητες ρέπλικες των διασημότερων έργων τέχνης, μία νέα μόδα έχει κυριαρχήσει. Ανάμεσα στα αντίγραφα έργων των Ντα Βίντσι, Βαν Γκογκ, Σεζάν, Ματίς, Γκογκέν και Πικάσο, βρίσκονται πορταίτα ανδρών που συνέδεσαν το όνομά τους με κάποια ιστορία μυστηρίου. Στην σειρά αυτή, ανήκουν και τα πορτραίτα του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Κλείσιμο
Ο 29χρονος που αποκαλύψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ, δεν έχει εμπνεύσει μόνο τους ζωγράφους του κινέζικου χωριού αλλά και τον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν που σχεδιάζει να γυρίσει μια ταινία γύρω από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Σνόουντεν, σε σενάριο που θα βασιστεί στο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Guardian Λουκ Χάρντινγκ. Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε στην Αμερική και η πρώτη πλαστική κούκλα  Σνόουντεν. Με ύψος 30 εκατοστά κρατάει στο χέρι της ένα λαπ τοπ και πωλείται για 99 δολάρια.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της κούκλας Σνόουντεν θα διατεθούν για το ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2012.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης