Στάθης Λιβαθινός: «Πικρή στιγμή για μένα στο θέατρο η απόπειρα να πέσει λάσπη πάνω μου»
Ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θέατρου με αφορμή την σκηνοθεσία-δραματουργία του στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Εχθροί - μια ερωτική ιστορία»,που παίζεται στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου
Αναφέρθηκε στους λογούς της επιλογής του έργου όταν του προτάθηκε να σκηνοθετήσει για το ΚΘΒΕ. Ο νομπελίστας συγγραφέας, Ισαάκ Μπάσεβιτς Σίνγκερ έγραψε το μυθιστόρημα το 1966 στα Γίντις.
Η θεατρική διασκευή είναι του Ρόι Χεν. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η όχι μιας Ακαδημίας Παραστατικών Σπουδών. Τόνισε επίσης ότι στο επάγγελμα των σκηνοθετών δεν υπάρχει «ξέρω», χαρακτηριστικά είπε «ότι από τη στιγμή που θα πεις ξέρω "πέθανες",στην τέχνη δεν υπάρχει ξέρω».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας