«Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

«Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

Ο συνθέτης υπήρξε διευθυντής της ορχήστρας κατά την περίοδο 1976-1982

Μανος-Χατζιδακις-Το-Χαμογελο-Της-Τζοκοντας
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα που γράφτηκαν ποτέ, το αριστουργηματικό «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στις 18 Ιουλίου στο Ηρώδειο, για να τιμήσει τον σπουδαίο συνθέτη που διετέλεσε διευθυντής της κατά την περίοδο 1976-1982.

Το χαμόγελο της Τζοκόντας» ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1965 ως ορχηστρικό, σε παραγωγή του Κουίνσι Τζόουνς. «Tα δέκα αυτά τραγούδια γράφτηκαν μ’ ένα συγκερασμό απελπισίας και αναμνήσεων. Το θέμα είναι η γυναίκα έρημη μες στην μεγάλη πόλη. Το κάθε τραγούδι είναι κι ένας μονόλογός της κι όλα μαζί συνθέτουν την ιστορία της. Μια ιστορία σύγχρονη και παλιά μαζί» σημείωνε ο Μάνος Χατζιδάκις στη συνοδευτική έκδοση του έργου.

Το πρόγραμμα σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή της ΚΟΑ στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κορυφώνεται με τους διαχρονικούς και πάντα φρέσκους «Όρνιθες». Σύνθεση που αρχικά πραγματοποιήθηκε για την παράσταση σταθμός του θεάτρου Τέχνης και μέσα στα επόμενα έξι χρόνια παραδόθηκε στο κοινό ως καντάτα. Η συγκυρία της ένωσης των στίχων του Βασίλη Ρώτα με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι δημιούργησαν μία μουσική ιστορία, ένα σύμβολο για εμάς τους Έλληνες.

Σολίστ στην ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά θα είναι η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης