Δημήτρης Παπαϊωάννου: Οι πρώτες εικόνες από το νέο του έργο - Video

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Οι πρώτες εικόνες από το νέο του έργο - Video

Ο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός» θα παρουσιαστεί στη Στέγη 

Papaioanou__Prosanatolismos
Ο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός», το νέο έργο του διεθνούς Έλληνα χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι έτοιμο και περιμένει το κοινό, μόλις ανοίξουν ξανά οι κλειστοί χώροι θεαμάτων. Πρόκειται για ένα έργο που μάς προσανατολίζει προς μια πηγή φωτός, δίνοντάς μας το έναυσμα να ισορροπήσουμε για να μη χαθούμε.


«Τα έργα μου δεν υπάρχουν από πριν, έρχονται από το πουθενά. Γράφω τα έργα μου ενώ τα κατασκευάζω στις πρόβες. Προετοιμάζω υλικό μόνο για να ξεκινήσω τη διαδικασία και –τις περισσότερες φορές– το πετάω. Έχω αποφασίσει να μη γνωρίζω τι φτιάχνω πριν και κατά τη διάρκεια. Στο τέλος, αν είμαι τυχερός, εμφανίζεται το έργο και προσπαθώ να το καταλάβω και να το τελειοποιήσω. Κρατάω το δικαίωμα να τα αλλάξω όλα την ύστατη στιγμή. Οπότε, είναι δύσκολο για μένα να σας μιλήσω για κάτι πριν δημιουργηθεί» λέει χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος δημιουργός.
Papaioannoy_Prosanatolismos_2

Περισσότεροι από 70.000 θεατές, σε 36 χώρες από 4 ηπείρους, είδαν την πρώτη διεθνή συμπαραγωγή του Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον «Μεγάλο Δαμαστή». Για την επόμενη διεθνή περιοδεία της παγκόσμιας συμπαραγωγής του νέου του έργου, που ήταν προγραμματισμένο να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη τον Μάιο του 2020, πέρασαν από οντισιόν, την άνοιξη του 2019, πεντακόσιοι και πλέον περφόρμερ και χορευτές, από όλο τον κόσμο. Εκείνοι που επιλέχθηκαν, ξεκίνησαν πρόβες με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τον Ιανουάριο του 2020 και διέκοψαν αιφνίδια, λόγω του lockdown, τον Μάρτιο του 2020.

Η πρεμιέρα της δεύτερης αυτής παγκόσμιας συμπαραγωγής της Στέγης και του Δημήτρη Παπαϊωάννου αναμενόταν τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, στην Κεντρική Σκηνή, ωστόσο το κλείσιμο όλων των χώρων θεαμάτων απέκλεισε και αυτή την ημερομηνία.

Κλείσιμο
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επεισόδια φοιτητών-αστυνομικών σε συγκέντρωση αριστερών παρατάξεων στα Προπύλαια

Ακραίοι Τούρκοι εθνικιστές επικρίνουν «ιέρακα» Τούρκο διπλωμάτη για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός από το βράδυ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης