Τα αναμνηστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου

anamnistika

Η designer Ειρήνη Γκέλη που κάτω από την φίρμα της HUGAH design δημιουργεί χειροποίητες τσάντες είναι η νικήτρια του διαγωνισμού που έκανε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να τροφοδοτήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα με νέα αναμνηστικά είδη με βάση επιλεγμένα μοτίβα

Τις χειροποίητες τσάντες της Ειρήνης Γκέλη μπορεί κανείς να τις βρει και γιατί όχι να τις αγοράσει στη γωνιά που διατηρεί η φίρμα της HUGAH design στο δυναμικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό marketplace jamjar (jamjar.gr. Για παράδειγμα, μια ξεχωριστή (λόγω σύνθεσης υλικών) χειροποίητη τσάντα από φελλό (jamjar.gr) τιμάται 46 ευρώ.

Όπως διαβάζω στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα πρόκειται για μια «χειροποίητη τσάντα από φελλό σε μπεζ απόχρωση και μοβ ύφασμα, μπλε φόδρα στο εσωτερικό και κλείσιμο με μαγνητικό κούμπωμα. Ενδείκνυται για χρήση στην πόλη , αφού η διάσταση εξυπηρετεί την τοποθέτηση φακέλων και βιβλίων, ενώ η στεγανότητα και η αντοχή του φελλού κάνει την τσάντα ιδανική και για την παραλία. Διάσταση: 36 εκ. Χ 44 εκ. (ύψος)».

Στην designer δεν έφθασα τυχαία… Κάθε άλλο. Μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έκανε να ψάξω και να βρω το τι κάνει η νικήτρια ενός ενδοπανεπιστημιακού διαγωνισμού.

Η εξήγηση βρίσκεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί: «Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση και δημιουργία των νέων αναμνηστικών ειδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα μέσω διαδικτύου.

H δημιουργία των νέων αναμνηστικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι αποτέλεσμα εσωτερικής πρόσκλησης στην πανεπιστημιακή κοινότητα με θέμα «Σχεδιάστε τα Αναμνηστικά Είδη του Πανεπιστημίου Αιγαίου», με δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών του Ιδρύματος.

Συνολικά υποβλήθηκαν δεκαπέντε προτάσεις και η Επιτροπή Αξιολόγησης απένειμε ομόφωνα το βραβείο στην κα Ειρήνη Γκέλη, απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Τα σχεδιαστικά μοτίβα που χρησιμοποιήθηκαν προέκυψαν από την μελέτη διαφόρων πολιτιστικών στοιχείων των νησιών του Αιγαίου και εφαρμόστηκαν στη συλλογή των αναμνηστικών αντικειμένων.

Στον διαδικτυακό τόπο aegeanstore.gr διατίθενται στυλό, μπλοκ σημειώσεων, κούπες, καρφίτσες πέτου, σακίδια πλάτης, ομπρέλες, υφασμάτινες τσάντες, t-shirt, φούτερ, καπέλα ενώ νέα είδη είναι υπό σχεδιασμό. Το Αegeanstore υποστηρίζει ηλεκτρονικές πληρωμές και αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα είδη διατίθενται και για μαζική αγορά, σε προνομιακές τιμές, για την διοργάνωση θερινών σχολείων, συνεδρίων αλλά και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

H σχεδίαση, παραγωγή και διάθεση των αναμνηστικών ειδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζεται από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Μια επισήμανση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ίσως είναι το μοναδικό ΑΕΙ στην χώρα μας που διαθέτει αφενός αναμνηστικά και αφετέρου e-shop για να υποστηρίζει ηλεκτρονικές πωλήσεις. Ας μην περάσει κάτι τέτοιο απαρατήρητο και ας υποστηριχθεί από όλους όσοι μπορούν και θέλουν. Η αγορά ενός αναμνηστικού δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Κάθε άλλο. Το αντίθετο.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κωνσταντίνος

«Μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έκανε να ψάξω και να βρω το τι κάνει η νικήτρια ενός ενδοπανεπιστημιακού διαγωνισμού»... ...Τα γράφουν και οι ίδιοι: Ανακοινώση για να προωθήσουν απλώς ένα κατάστημα με αναμνηστικά προϊόντα, που πλέον υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια.

γιώργος παναγοπουλος

Να γράψετε και για τα ψηφιακά βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ - cup.gr) Διατίθενται σε μορφή .PDF, μερικά από αυτά και σε μορφή .ePub, αναγνώσιμα από υπολογιστές καθώς και από την πλειονότητα των συσκευών ανάγνωσης.

ΕΚΠΑ

Δεν είναι το μόνο, το Πανεπιστήμιο Αθήνας gifts.uoa σίγουρα έχει αναμνηστικά, και το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Καλή πρωτοβουλία!

Kωνσταντίνος

Αμέτρητα τα προβλήματα, οι νέοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και τη χώρα και τα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για eshop με αναμνηστικά; Το target group των ελληνικών ΑΕΙ είναι οι ξένοι τουρίστες; «χειροποίητη τσάντα από φελλό»... Εκτός τόπου και χρόνου, μια στείρα προγονοπληξία - κρίμα για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Απάντηση

...ας διαβάσεις καλύτερα, μη συγχέεις την προσωπική δραστηριότητα της σχεδιάστριας που αναφέρει αρχικά το άρθρο, με τα είδη που πωλούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Kωνσταντίνος

Προς Απάντηση (20/04/2019, 14:12) Μια επισήμανση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ίσως είναι το **ΜΟΝΑΔΙΚΟ** ΑΕΙ στην χώρα μας που διαθέτει αφενός αναμνηστικά και αφετέρου e-shop για να υποστηρίζει ηλεκτρονικές πωλήσεις. ...Αυτήν την παράγραφο τη διαβάσατε;... «Σχεδιάστε τα Αναμνηστικά Είδη του Πανεπιστημίου Αιγαίου» ...Άλλες, πιο ουσιαστικές ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα;... Όσο για τα ΑΕΙ στην Ελλάδα, και το Παν. Αιγαίου ειδικότερα που έχει τμήματα σε Σύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ρόδο (18 τμήματα διασκορπισμένα σε 6 νησιά!...), ας μας επιτραπεί να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για την πορεία του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

1