Ο μπακλαβάς των Ιωαννίνων

baklavas-ioanninon

Ο «Baklava Gold» και ο «Mediterranean Light», αποτελούν δύο βραβευμένα προϊόντα μπακλαβά της οικογενειακής επιχείρησης Κολιονάσιου στα Ιωάννινα

Στην λίστα των νικητών του φετινού διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards, ανάμεσα στα –αρκετά– ελληνικά προϊόντα που υπήρχαν καταγεγραμμένα, διέκρινα ένα παλιό γνώριμο όνομα στον χώρο του γλυκού.

Η εταιρία Κολιονάσιος εδρεύει στα Ιωάννινα, έχοντας 30 χρόνια –οικογενειακή– εμπειρία στην αγορά του μπακλαβά.
baklavas-ioanninon-2


Σε μια σύντομη ιστορία στην ομότιτλη ιστοσελίδα της εταιρίας www.baklava.gr διαβάζουμε συνοπτικά «Ο Νίκος Κολιονάσιος γεννήθηκε σε μία οικογένεια αγροτών, την δεκαετία του 1930 σε ένα μικρό χωριό, δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Έπειτα από τον γάμο του με την Ξανθή και την μετακόμισή τους στην Αθήνα όπου άνοιξαν ένα φούρνο, επέστρεψαν στα Ιωάννινα και άνοιξαν ένα εργαστήριο για να δημιουργούν τον χειροποίητο μπακλαβά τους με τον καλύτερο τρόπο και την έμπειρη τεχνική.

Τη δεκαετία του 90 η εταιρία Ν. Κολιονάσιος ήταν ήδη κυρίαρχη στην αγορά του ελληνικού μπακλαβά με τα προϊόντα της, επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας. Η κόρη τους, Αθηνά Κολιονάσιου κλήθηκε να αναβαθμίσει τις συσκευασίες και να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγωγής αυτού του λεπτεπίλεπτου, χειροποίητου γλυκού».

Πράγμα που διατηρείται μέχρι σήμερα ακέραια, θα προσθέσω εγώ.
baklavas-ioanninon-1


Ανάμεσα στην προϊοντική γκάμα των διαφόρων ειδών, δύο τύποι μπακλαβά προστέθηκαν στην λίστα των νικητών του φετινού διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards.

Ο Baklava Gold (με αμύγδαλο και μέλι) και ο Mediterranean Light (με αμύγδαλο, καρύδι και κανταΐφι) έλαβαν αμφότεροι από ένα χρυσό αστεράκι.

Ο κάθε τύπος περιλαμβάνει την δική του ποικιλία κωδικών -6 ο Baklava Gold και 8 ο Mediterranean Light- οι οποίοι αποτελούνται από υλικά όπως φρούτα, ξηροί καρποί, φράουλα, σοκολάτα αλλά και ελιές, και προσθέτουν στην μπράντα μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα.

Σχετικά με την παρουσία τους στην αγορά διαβάζουμε: «Ο χειροποίητος μπακλαβάς μας εξάγεται σε Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ελβετία, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Πάντα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο σε νέες αγορές. Κάνουμε διανομή του προϊόντος μας σε σουπερμάρκετ, καταστήματα με ντελικατέσεν, εστιατόρια, καφέ, εταιρείες, εμπόρους χονδρικής, μέχρι και σε αεροπλάνα, πλοία και τρένα. Στόχος μας είναι η απλοποίηση της διαδικασίας εύρεσης του προϊόντος μας οπουδήποτε στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΑΡΗΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ - ΓΕΙΑΣΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ - ΜΕΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΡΟΥΜΕΛΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1