Ο μπακλαβάς των Ιωαννίνων

baklavas-ioanninon

Ο «Baklava Gold» και ο «Mediterranean Light», αποτελούν δύο βραβευμένα προϊόντα μπακλαβά της οικογενειακής επιχείρησης Κολιονάσιου στα Ιωάννινα

Στην λίστα των νικητών του φετινού διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards, ανάμεσα στα –αρκετά– ελληνικά προϊόντα που υπήρχαν καταγεγραμμένα, διέκρινα ένα παλιό γνώριμο όνομα στον χώρο του γλυκού.

Η εταιρία Κολιονάσιος εδρεύει στα Ιωάννινα, έχοντας 30 χρόνια –οικογενειακή– εμπειρία στην αγορά του μπακλαβά.
baklavas-ioanninon-2


Σε μια σύντομη ιστορία στην ομότιτλη ιστοσελίδα της εταιρίας www.baklava.gr διαβάζουμε συνοπτικά «Ο Νίκος Κολιονάσιος γεννήθηκε σε μία οικογένεια αγροτών, την δεκαετία του 1930 σε ένα μικρό χωριό, δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Έπειτα από τον γάμο του με την Ξανθή και την μετακόμισή τους στην Αθήνα όπου άνοιξαν ένα φούρνο, επέστρεψαν στα Ιωάννινα και άνοιξαν ένα εργαστήριο για να δημιουργούν τον χειροποίητο μπακλαβά τους με τον καλύτερο τρόπο και την έμπειρη τεχνική.

Τη δεκαετία του 90 η εταιρία Ν. Κολιονάσιος ήταν ήδη κυρίαρχη στην αγορά του ελληνικού μπακλαβά με τα προϊόντα της, επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας. Η κόρη τους, Αθηνά Κολιονάσιου κλήθηκε να αναβαθμίσει τις συσκευασίες και να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγωγής αυτού του λεπτεπίλεπτου, χειροποίητου γλυκού».

Πράγμα που διατηρείται μέχρι σήμερα ακέραια, θα προσθέσω εγώ.
baklavas-ioanninon-1


Ανάμεσα στην προϊοντική γκάμα των διαφόρων ειδών, δύο τύποι μπακλαβά προστέθηκαν στην λίστα των νικητών του φετινού διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards.

Ο Baklava Gold (με αμύγδαλο και μέλι) και ο Mediterranean Light (με αμύγδαλο, καρύδι και κανταΐφι) έλαβαν αμφότεροι από ένα χρυσό αστεράκι.

Ο κάθε τύπος περιλαμβάνει την δική του ποικιλία κωδικών -6 ο Baklava Gold και 8 ο Mediterranean Light- οι οποίοι αποτελούνται από υλικά όπως φρούτα, ξηροί καρποί, φράουλα, σοκολάτα αλλά και ελιές, και προσθέτουν στην μπράντα μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα.

Σχετικά με την παρουσία τους στην αγορά διαβάζουμε: «Ο χειροποίητος μπακλαβάς μας εξάγεται σε Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ελβετία, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Πάντα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο σε νέες αγορές. Κάνουμε διανομή του προϊόντος μας σε σουπερμάρκετ, καταστήματα με ντελικατέσεν, εστιατόρια, καφέ, εταιρείες, εμπόρους χονδρικής, μέχρι και σε αεροπλάνα, πλοία και τρένα. Στόχος μας είναι η απλοποίηση της διαδικασίας εύρεσης του προϊόντος μας οπουδήποτε στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΡΗΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ - ΓΕΙΑΣΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ - ΜΕΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΡΟΥΜΕΛΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

meloma

Το θυμαρίσιο μέλι μιας επιχείρησης από τα Χανιά συλλέγεται από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και εκτός από θυμάρι περιέχει μαλοτήρα καθώς και αλλά σπάνια και εκλεκτά βότανα της κρητικής χλωρίδας

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν