Η Κέρκυρα της Μαρτίνη με τα μοντέρνα αρχαιοπρεπή σανδάλια

Η Κέρκυρα της Μαρτίνη με τα μοντέρνα αρχαιοπρεπή σανδάλια

Το περιοδικό των FT how to spend it –ευαγγέλιο της διεθνούς βιομηχανίας της πολυτέλειας- στο τελευταίο τεύχος του φιλοξενεί ένα ολοσέλιδο θέμα στην συνιδρύτρια των Ancient Greek Sandals που προτίμησε να μεγαλώσει τα 2 παιδιά της στην εξοχή της Κέρκυρας

ncient-greek-sandals
Αν θυμάμαι καλά από την επίσκεψη – περιήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ανδρικής συλλογής της εταιρείας Ancient Greek Sandals το ακριβότερο σανδάλι είναι το περίτεχνο ACHILLE που στοιχίζει 190 ευρώ. Μην ανησυχείτε - υπάρχουν και φθηνότερα… Το μινιμαλιστικό BIOS στα 120 ευρώ και το APTEROS στα 130 ευρώ. Τα πιο κλασσικά – σε φόρμα- σανδάλια όπως ο CLEON διατίθενται στη τιμή των 155 ευρώ και είναι διαθέσιμος σε μια πληθώρα χρωματικών επιλογών. Όποιος ενδιαφέρεται δεν έχει παρά να επισκεφθεί το e-shop και να επιλέξει ανάμεσα σε σχέδια, φόρμες και τιμές.
ncient-greek-sandals-1


Θυμήθηκα την φίρμα και έτρεξα στο e-shop της διαβάζοντας για την Χριστίνα Μαρτίνη – την συνιδρύτρια των Ancient Greek Sandals- στο εκφραστικό όργανο της διεθνούς «βιομηχανίας της πολυτέλειας» περιοδικό how to spend it, ένα περιοδικό των FT.

Η Μαρτίνη (φωτογραφημένη από τον Γιάννη Μπουρνιά) στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας είναι σαν να υποδέχεται σε ένα οικείο για εκείνη χώρο – τόπο και έτσι είναι καθώς εδώ και αρκετά χρόνια μένει με τον άνδρα και τα δύο της παιδιά σε ένα πέτρινο σπίτι στην εξοχή – 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Η ίδια στο ολοσέλιδο θέμα μας δίνει ένα καλό και χρήσιμο οδηγό πόλης για ένα Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων. Τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.
ncient-greek-sandals-3
Κλείσιμο


Στο site της εταιρείας διαβάζουμε για εκείνη ορισμένες βασικές πληροφορίες. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε -Footwear Design and Product Development- στο φημισμένο Cordwainers College. Στη συνέχεια δούλεψε ως shoe designer για λογαριασμό των Balenciaga, Louis Vuitton and Iris srl. Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού εγκατέλειψε μαζί με τον άνδρα της το Παρίσι και ήρθαν στην Κέρκυρα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Σήμερα, η Μαρτίνη σχεδιάζει τις συλλογές της στο νησί.

Η συνέχεια ανήκει στον Νικόλα Μίνογλου, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας στην οποία ανήκει η μπράντα. Όπως διαβάζουμε στο site της εταιρείας ο Νικόλας γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στοTufts University αλλά και στο Babson College (USA). Το 2006 επέστρεψε στην Αθήνα και ανέλαβε την ευθύνη στην οικογενειακή επιχείρηση υποδημάτων. Τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν ιδρύει το myshoe.gr, που είναι ο ηγέτης της online λιανικής πώλησης υποδημάτων στην ελληνική αγορά. Το επόμενο project που συμμετείχε – και εκεί με απόλυτη επιτυχία- ήταν τα σύγχρονα αρχαιοπρεπή ανδάλια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης