Ένας... μοναχός σερβίρει καλό κρασί
Ένας... μοναχός σερβίρει καλό κρασί
Ένα wine bar όπου κανείς δεν είναι μόνος
Ιδέα του Μάνου Στρατάκη και του Θανάση Παπαδόπουλου, το ιδιαίτερο και μεγάλο αυτό wine bar του Κέντρου αποτελεί την απάντηση σε όσους αναζητούν κάτι μοντέρνο και κεντρικό, αλλά ταυτόχρονα ήσυχο και ενημερωμένο στις ετικέτες του. Συγκεκριμένα διαθέτει 120 από 12 χώρες, τις οποίες μάλιστα μπορεί να δοκιμάσει ο πελάτης σε ποτήρι 75ml ή 150ml, καθώς και πλήρη κουζίνα. Τα ακούσματα κινούνται γύρω από τη σύγχρονη jazzy soul, ενώ η διακόσμηση παραμένει ζεστή και μίνιμαλ με έντονη παρουσία ξύλου, μέταλλου και μαύρων επιφανειών.
Το παλιό κτίριο, ομολογουμένως ένα από τα ωραιότερα και πιο καλά διατηρημένα του Κέντρου, ακριβώς ένα δρόμο κάτω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Καρόρη 4, διαθέτει μια τεράστια και ψηλοτάβανη κεντρική σάλα. Το μπαρ καταλαμβάνει όλη τη μια πλευρά, ενώ στον χώρο βρίσκονται διάσπαρτα μεταλλικά τραπέζια με σκαμπό, μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι, γωνιές με άνετα μαγάλα μαξιλάρια και καναπέδες, καθώς και ένα ευρύχωρο πατάρι με τραπέζια και μπαλκόνι που «βλέπει» όλη την κίνηση του ισογείου.
Το παλιό κτίριο, ομολογουμένως ένα από τα ωραιότερα και πιο καλά διατηρημένα του Κέντρου, ακριβώς ένα δρόμο κάτω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Καρόρη 4, διαθέτει μια τεράστια και ψηλοτάβανη κεντρική σάλα. Το μπαρ καταλαμβάνει όλη τη μια πλευρά, ενώ στον χώρο βρίσκονται διάσπαρτα μεταλλικά τραπέζια με σκαμπό, μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι, γωνιές με άνετα μαγάλα μαξιλάρια και καναπέδες, καθώς και ένα ευρύχωρο πατάρι με τραπέζια και μπαλκόνι που «βλέπει» όλη την κίνηση του ισογείου.
Το όνομα του (από το αγγλικό monk που σημαίνει «μοναχός») φλερτάρει με τη φιλοσοφία που λέει ότι ενώ φαινομενικά μπορεί να δείχνουμε και να αισθανόμαστε μόνοι, στην πραγματικότητα δεν είμαστε. «Δηλαδή, ψάχνοντας τον εαυτό μας ανακαλύπτουμε όχι τη μοναξιά μας, αλλά τη μοναδικότητα που μας χαρακτηρίζει», μου εξηγεί ο Μάνος, ενώ κάτω από την ονομασία, στον κατάλογο, διαβάζω την επεξηγηματική σημείωση «Holy Grapes for Sin Spirits».
Η κουζίνα δεν είναι απλά υποστηρικτική των κρασιών ούτε το συνηθισμένο και περιορισμένο finger food. Το μενού είναι πλήρες για όσους επιθυμούν ένα κανονικό γεύμα ή δείπνο. Μάλιστα, από τον Οκτώβριο το Monk οργανώνει κάθε Πέμπτη «γευστικά dinner». Τις Τρίτες γίνονται live με swing, jazz, ελληνική και ξένη μουσική. Τις Κυριακές το brunch αρχίζει από τις 11:00 το πρωί και η μέρα καταλήγει σε πάρτι με djs. Τις υπόλοιπες μέρες, από Δευτέρα έως και Σάββατο, ο χώρος λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως αργά το βράδυ. «Με τον Θανάση ξέραμε ότι αυτή η δουλειά είναι απαιτητική και κουραστική, αλλά στόχος και των δύο μας ήταν να κάνουμε τον κόσμο να περνάει καλά, να προσφέρουμε σωστή διασκέδαση. Αυτή είναι και η βασική μας ικανοποίηση, να βλέπουμε, δηλαδή, τους πελάτες να περνούν καλά».
Ειδικός για τα κρασιά του μαγαζιού είναι ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος, επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, με εμπειρία 12 ετών στον χώρο. Όπως μου λέει, «το κρασί αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής του Έλληνα. Μέσα από το κρασί θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τον άνθρωπο, να τον καθοδηγήσουμε σε νέα μονοπάτια χαλάρωσης, γεύσεων και αρωμάτων. Ο κόσμος απαιτεί πλέον σε αυτές τις εποχές σεβασμό στη διασκέδασή του, εξειδίκευση. Γι’ αυτό στόχος μου είναι να απομυθοποιήσω τους σοβαροφανείς σομελιέ, θέλω πιο προσωπική σχέση με τον πελάτη».
Τέλος, οι τιμές είναι προσιτές: σαλάτες από 3,5 ευρώ, ορεκτικά, ζυμαρικά και ριζότο από 8 ευρώ, κρασί από μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ετικετών 8 ευρώ. Εδώ συχνάζουν και πολλοί καλλιτέχνες, ενώ οι πελάτες του γενικά είναι ηλικίας 24-45 ετών. Μια διεύθυνση του Κέντρου για να θυμόμαστε.
Η κουζίνα δεν είναι απλά υποστηρικτική των κρασιών ούτε το συνηθισμένο και περιορισμένο finger food. Το μενού είναι πλήρες για όσους επιθυμούν ένα κανονικό γεύμα ή δείπνο. Μάλιστα, από τον Οκτώβριο το Monk οργανώνει κάθε Πέμπτη «γευστικά dinner». Τις Τρίτες γίνονται live με swing, jazz, ελληνική και ξένη μουσική. Τις Κυριακές το brunch αρχίζει από τις 11:00 το πρωί και η μέρα καταλήγει σε πάρτι με djs. Τις υπόλοιπες μέρες, από Δευτέρα έως και Σάββατο, ο χώρος λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως αργά το βράδυ. «Με τον Θανάση ξέραμε ότι αυτή η δουλειά είναι απαιτητική και κουραστική, αλλά στόχος και των δύο μας ήταν να κάνουμε τον κόσμο να περνάει καλά, να προσφέρουμε σωστή διασκέδαση. Αυτή είναι και η βασική μας ικανοποίηση, να βλέπουμε, δηλαδή, τους πελάτες να περνούν καλά».
Ειδικός για τα κρασιά του μαγαζιού είναι ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος, επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, με εμπειρία 12 ετών στον χώρο. Όπως μου λέει, «το κρασί αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής του Έλληνα. Μέσα από το κρασί θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τον άνθρωπο, να τον καθοδηγήσουμε σε νέα μονοπάτια χαλάρωσης, γεύσεων και αρωμάτων. Ο κόσμος απαιτεί πλέον σε αυτές τις εποχές σεβασμό στη διασκέδασή του, εξειδίκευση. Γι’ αυτό στόχος μου είναι να απομυθοποιήσω τους σοβαροφανείς σομελιέ, θέλω πιο προσωπική σχέση με τον πελάτη».
Τέλος, οι τιμές είναι προσιτές: σαλάτες από 3,5 ευρώ, ορεκτικά, ζυμαρικά και ριζότο από 8 ευρώ, κρασί από μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ετικετών 8 ευρώ. Εδώ συχνάζουν και πολλοί καλλιτέχνες, ενώ οι πελάτες του γενικά είναι ηλικίας 24-45 ετών. Μια διεύθυνση του Κέντρου για να θυμόμαστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα