Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο Κολωνάκι

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο Κολωνάκι

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης έχει δημιουργήσει μια γωνιά με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στο κέντρο της Αθήνας

Το Κολωνάκι παραδοσιακά αποτελεί τη Μέκκα της αγοράς στην πρωτεύουσα. Περπατώντας στην Οδό Πινδάρου, στον αριθμό 16-20, πέσαμε πάνω σε μια όχι τόσο συνηθισμένη βιτρίνα. Αντί για τσάντες και φορέματα, αντικρίσαμε ξύλινα ράφια «διακοσμημένα» με δεκάδες εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Το όνομα του μαγαζιού, Gusto di Grecia.



Μεγάλες ξύλινες προθήκες και ντουλάπια στο χρώμα του ξύλου που θυμίζουν παλιό μπακάλικο, μεταλλική σκάλα στο βάθος και προϊόντα που προδίδουν τις διαθέσεις των ιδιοκτητών. Ενας εκ των τριών ιδιοκτητών -όλοι στην ηλικία των 30 και κάτι-, ο Θανάσης Μαυρομμάτης
, τακτοποιούσε στα ράφια τα προϊόντα. Οπως μας είπε, κατάγεται από ένα χωριό του Μεσολογγίου και έχει σπουδάσει γεωπόνος στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να βάζουμε νέα μοναδικά προϊόντα στο μαγαζί. Η ελληνική γη είναι τόσο πλούσια και ευλογημένη, που προσθέτουμε συνεχώς πράγματα», προσθέτει.



Στην είσοδο μας περίμεναν δυο ειδών σφηνάκια καλωσορίσματος: ρακί και ρόδι. Ήπιαμε και από τα δυο, αλλά ομολογουμένως το ρόδι ήταν κάτι εντυπωσιακό. Η ετικέτα έγραφε Pom Star και όπως είπε ο Θανάσης, το Gusto di Grecia είναι το μοναδικό μέρος που μπορείς να το βρεις. Το μαγαζί θυμίζει παλιό αθηναϊκό παντοπωλείο που μπορείς να βρεις πολλά βιολογικά και μη προϊόντα: Από αυγοτάραχο και μέλι μέχρι ζυμαρικά και κρασί. Προφανώς τα τυριά και τα αλλαντικά είναι σε πρώτο πλάνο και σε μεγάλες και ιδιαίτερες ποικιλίες. Και όπως διαπίστωσα σε αρκετά καλές και προσιτές τιμές, για την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, χωρίς να χάνεται η ποιότητά τους.



«Εχουμε την εξής "λόξα". Πάμε εμείς και βρίσκουμε απευθείας τους παραγωγούς, δοκιμάζουμε τα προϊόντα και έτσι τα επιλέγουμε. Έτσι, αφενός, αποφεύγουμε τους μεσάζοντες αφετέρου έχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές», σημειώνει ο Θανάσης που συμπληρώνει πως «γι αυτό το λόγο, γυρίζουμε όλη την Ελλάδα». Στη συνέχεια τεστάραμε την εξαιρετική φέτα από την Κατούνα Αιτωλοακαρνίας μαζί με το Μέλι «Μελίρα» που παράγεται και παρασκευάζεται στον Ασπρόπυργο. Τέλος, «σβήσαμε» τη γεύση μας με το ροζέ ικαριώτικο κρασί της Οινοποιίας Τσαντίρη.



Αλήθεια, όμως, γιατί το όνομα είναι ξενικό, ενώ τα προϊόντα ελληνικά; «Σκοπός μας είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και ενδεχομένως να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και σε κάποια άλλη αγορά. Θέλαμε λοιπόν, να υπάρχει το ίδιο όνομα, εντός και εκτός», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

"Γεωπόνος"

Έχει το Ηράκλειο της Κρήτης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο; Από πότε; Προφανώς Τεχνολόγος Γεωπονίας σπούδασε ο άνθρωπος και όχι Γεωπονική. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άλλο Γιατρός, άλλο τεχνολόγος ιατρικών οργάνων ή φυσιοθεραπευτής...

Γιαννης

Καλο μαγαζακι

Γιαννης

του θαναση μπακαλομματη βεβαιως βεβαιως,ε μαυρομματη με μπερδεψατε ρε παιδια...

Τον Ψαριανο να φωναξετε

μυριζει τα παντα απο ποτα μεχρι γυναικειες καλτσες.

dath9

Είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση και στηρίζει πάνω από όλα τα ελληνικά προϊόντα. Δε μπορεί κάνεις να κρίνει και όποιος το κάνει είναι γιατί δεν έχει δημιουργική σκέψη και ταλέντο για μια τόσο έξυπνη ενέργεια. Επιπλέον η δουλειά δεν είναι ντροπή και μόνο ένας τεμπέλης και αμόρφωτος "άνθρωπος" θα μπορούσε να αποκαλέσει αυτά τα δημιουργικά άτομα μπακαλόγατους . Ο φθόνος θα υπάρχει πάντα και αποτελεί στοιχείο που δείχνει πως είσαι πετυχημένος. Συγχαρητήρια στα παιδιά.

Παναγιώτης

Καλο,εχω δοκιμασει,νοστιμα προιοντα

Πρώτη Φορά Αριστερά

Σκάστε ρε καλό είναι

Γιώργος

Ο μπακαλόγατος...

Syriza4

Φίλε τώρα ειδα το μήνυμα και μπήκα να το δω,ο τύπος είδε οτι δεν μασάει κανεις να του δωσει δουλειά στην πολιτική και το έριξε στη μπακαλική,αν και νομίζω οτι σε καμία διετία το πολύ θα γράφει απεξω "ενοικιάζεται"!!!Καλές Μπακαλοδουλειές!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες