Δοκιμάζουμε το νέο VW Passat 1.4 TSi (video)

Δοκιμάζουμε το νέο VW Passat 1.4 TSi (video)

Για την έβδομη γενιά του οι Γερμανοί δεν εξέλιξαν κάποια νέα πλατφόρμα, ούτε τοποθέτησαν νέους κινητήρες και μηχανικά μέρη. Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, για ένα αυτοκίνητο όπως το Passat...

Δοκιμάζουμε το νέο VW Passat 1.4 TSi (video)
Για την έβδομη γενιά του οι Γερμανοί δεν εξέλιξαν κάποια νέα πλατφόρμα, ούτε τοποθέτησαν νέους κινητήρες και μηχανικά μέρη. Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, για ένα αυτοκίνητο όπως το Passat. Αυτό που έκαναν ήταν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ακαμψία του πλαισίου, καθώς και την εμπρός και πίσω ανάρτηση και την ηχομόνωση. Παράλληλα, πρόσθεσαν στη λίστα εξοπλισμού αρκετά συστήματα τα οποία μπορούν να περιγραφούν ως «τελευταίας τεχνολογίας».

Αναβάθμιση

Οι αισθητικές αλλαγές στο Passat έχουν αρκετές επιρροές από τη σχεδίαση του μεγαλύτερου και πιο ακριβού Phaeton. Και ενώ κάποιες λεπτομέρειες, όπως τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα, είναι μοντέρνα και πολύ όμορφα, το συνολικό αποτέλεσμα είναι και πάλι… αδιάφορο! Ισως αυτό να οφείλεται στο υπερβολικά κλασικό σχήμα, το οποίο δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Για να λέμε και του… Γερμανού το δίκιο, βέβαια, αυτό το σχήμα είναι που εξασφαλίζει τόσο μεγάλους χώρους και τον super extra large χώρο αποσκευών των 565 πλήρως εκμεταλλεύσιμων λίτρων!
Στο εσωτερικό οι επιβάτες βλέπουν ένα ταμπλό που μοιάζει αρκετά με αυτό του προηγούμενου Passat και έχει πάλι μαλακά υλικά στο πάνω μέρος και σκληρά στο κάτω. Η ποιότητα κατασκευής όμως είναι συνολικά αναβαθμισμένη, και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που περιμέναμε από το νέο Passat.
Οδηγώντας το νέο μοντέλο ανακαλύπτεις ότι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει προσφέρουν αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία. Η άνεση είναι ακόμη καλύτερη, η ηχομόνωση εκπληκτική και η ποιότητα κύλισης είναι ανάλογη ή και ακόμη καλύτερη από αυτή των πιο ακριβών Audi! Με άλλα λόγια, όταν κλείνεις την πόρτα του Passat μπαίνεις σε έναν άλλον κόσμο στον οποίο κυριαρχούν η ηρεμία και η αίσθηση ασφάλειας (δηλαδή συνθήκες ιδανικές για να οδηγήσεις).
Κλείσιμο




Ο εκπληκτικός κινητήρας 1,4 TSI με τους 122 PS έγινε ακόμη… εκπληκτικότερος.
Στην περίπτωση του Passat συνδυάζεται με το πακέτο τεχνολογιών BlueMotion (με Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας), με αποτέλεσμα μικτή κατανάλωση μόλις 5,9 lt / 100 km και εκπομπές ρύπων μόλις 138 g/km, το οποίο συνεπάγεται ετήσια τέλη κυκλοφορίας 138 ευρώ.
Η βασική τιμή του νέου Passat είναι 20.840 ευρώ (19.920 ευρώ με απόσυρση) και σε αυτή την τιμή προσφέρεται αρκετά πλούσιος εξοπλισμός. Προαιρετικά μάλιστα μπορείτε να προσθέσετε στο δικό σας Passat τεχνολογίες όπως: αυτόματο παρκάρισμα 2ης γενιάς, προσαρμοζόμενο cruise control (φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για να αποφευχθεί σύγκρουση), σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού κ.ά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.390 cc
Ισχύς: 122 PS / 5.000 rpm
Ροπή:   20,4 kgm / 1.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό έξι σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 205 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 10,3 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 5,9 lt
Εκπομπές CO2: 138 g/km
Βάρος: 1.451 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.769/1.820/1.470 mm
Χώρος αποσκευών: 565 lt
Τέλη κυκλοφορίας:
138€
Τιμή με απόσυρση: 19.920€
Τιμή: 20.840€





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης