Πεντάστερο το Saab 9-5

Πεντάστερο το Saab 9-5

Αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, η νέα ναυαρχίδα της Saab, το νέο 9-5, κατέκτησε την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού EuroNCAP.

Πεντάστερο το Saab 9-5
  • "Αριστα" πήρε στις δοκιμές πρόσκρουσης το 9-5
  • Ξεκινάει άμεσα η μαζική παραγωγή του μοντέλου

Αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, η νέα ναυαρχίδα της Saab, το νέο 9-5, κατέκτησε την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού EuroNCAP.
Σημειώστε πως ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP δημοσιεύει μια συγκεντρωτική βαθμολογία σε αστέρια για κάθε αυτοκίνητο που υποβάλλει σε δοκιμές ασφαλείας, με μέγιστη βαθμολογία τα 5 αστέρια. Η συνολική αυτή βαθμολογία για την ασφάλεια  αντικατοπτρίζει το πόσο καλά το αυτοκίνητο αποδίδει σε 4 τομείς: Στην προστασία των ενηλίκων, στην προστασία των παιδιών, των πεζών και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Η συνολική βαθμολογία υπολογίζεται σταθμίζοντας τις 4 επιμέρους βαθμολογίες μεταξύ τους, διασφαλίζοντας παράλληλα οτι κανένας τομέας δεν υποβαθμίζεται.
Κλείσιμο

Οι βαθμολογίες για την προστασία ενηλίκων και παιδιών απορρέουν από αρκετές δοκιμές πρόσκρουσης: μετωπική πρόσκρουση, πλευρική πρόσκρουση, πρόσκρουση στις κολώνες και δοκιμές προστασίας του αυχένα από τραυματισμό σε βίαιη οπίσθια πρόσκρουση.  Ο οργανισμός EuroNCAP διεξάγει, επίσης, ένα ξεχωριστό αριθμό δοκιμών προστασίας των πεζών για να καταλήξει στη βαθμολογία της επιμέρους αυτής δοκιμής.

Εξοπλισμός ασφαλείας νέου Saab 9-5: αερόσακοι 2 σταδίων για μετωπική πρόσκρουση για οδηγό και συνεπιβάτη, πλευρικοί αερόσακοι προστασίας θώρακος, πλευρικοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας για προστασία του κεφαλιού, διπλοί προεντατήρες και περιοριστές φορτίου στις μπροστινές ζώνες ασφαλείας, αισθητήρας για την ανάπτυξη των αερόσακων τύπου κουρτίνας και την ενεργοποίηση των προεντατήρων σε περίπτωση ανατροπής, Σύστημα ΙSOFIX και πολύ καλά σημεία πρόσδεσης του παιδικού καθίσματος στα πίσω καθίσματα, σύστημα υπενθύμισης για τις εμπρός και πίσω ζώνες ασφαλείας, ενεργά προσκέφαλα που προστατεύουν από την απότομη μετατόπιση του αυχένα, ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας, υποβοήθηση πέδησης, ηλεκτρονική κατανομή της δύναμης πέδησης, προειδοποίηση για πρόσκρουση εμπρός, προειδοποίηση απομάκρυνσης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, οθόνη προβολής πληροφοριών αεροπορικού τύπου (head-up display), Μνήμη σημάτων κυκλοφορίας, ρυθμιζόμενος εμπρός φωτισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης