24ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»

24ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»

Στις 16 Οκτωβρίου εκκινεί για 24η συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό στο είδος του ράλλυ αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα, το «24 Ώρες Ελλάδα»

rally
Δεκτά είναι έως ενενήντα ιστορικά αυτοκίνητα & youngtimer που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Χαλκίδα με κατεύθυνση προς Λουκίσια, Λούτσι, Μόδι και Λουτρά Υπάτης.

Μετά απο μία ώρα ανασυγκρότησης ακολουθούν οι ειδικές διαδρομές Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού, Φουρνά Ευρυτανίας και η δυτική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα με Αράπη & Φράγμα. Περίπου στις 9 το βράδυ θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα πληρώματα στην Καρδίτσα όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση του 24ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα».

Τα μεσάνυχτα τα αποφασισμένα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της ανατολικής πλευράς της λίμνης Πλαστήρα, Μεσενικόλας, Ραχούλα & Νεράιδα. Συνέχεια με Κλειτσό, Πλάτανο, Φουρνά & Παλαιόκαστρο για Λαμία για μία ώρα ανασυγκρότηση. Στις 5 το πρωί ξεκινάει το 4ο και τελευταίο σκέλος με τις ειδικές της Στερεάς Ελλάδας, Μπράλος, Αποστολιάς, Δαδί, Φτερόλακκα & κατηφορική Ριτσώνα.

Με τη συμπλήρωση 800 χιλιομέτρων & 24 ωρών τα πληρώματα θα τερματίσουν στη Χαλκίδα. Λίγα λόγια το ράλλυ αντοχής «24 Ώρες Ελλάδα»:

• Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία αλλά απομακρυσμένους δρόμους.

• Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Μέτρα ασφαλείας (π.χ. roll cage) δεν είναι απαραίτητα, είναι όμως αποδεκτά.

• Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.

• Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 2 μονόωρες στάσεις καθώς και μία τρίωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση. Η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται στα 800 χιλιόμετρα και οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 22 ειδικές διαδρομές, με πάνω από 70 χρονομετρήσεις.

• Στην κατηγορία Touring Trophy & το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά θέλουν να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία. Για την κατηγορία Touring Trophy έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόμετρα και επιλεκτικά χαμηλότερες μέσες ωριαίες ταχύτητες

Κλείσιμο
• Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απαιτούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο και ένα χρονόμετρο. Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα!

• Όλες οι αποστάσεις, οι μέσες ωριαίες ταχύτητες και τα σημεία χρονομέτρησης των ειδικών διαδρομών γνωστοποιούνται έγκαιρα. Στον αγώνα χρησιμοποιείται ασύρματη δορυφορική χρονομέτρηση με live έκδοση αποτελεσμάτων.

• Ο ειδικός κανονισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.sisa.gr Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία για συμμετοχές με μειωμένο παράβολο λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης