Και ηλεκτρικό το νέο Nissan Micra

Και ηλεκτρικό το νέο Nissan Micra

Η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, που μας δίνει μία πρώτη γεύση για τον επερχόμενο αντικαταστάτη του Micra.

230926090249_Nissan_20_23_2_JPG_550

Η Nissan γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο με την κωδική ονομασία 20-23, αντιπροσωπεύοντας το όραμά της για ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης.

Αυτό το πρωτότυπο αποπνέει μία εμπνευσμένη από τους αγώνες σχεδίαση, με υπερμεγέθεις θόλους τροχών, επιθετική πίσω πτέρυγα, τεράστιους διαχύτες εμπρός και πίσω και ελαστικά χαμηλού προφίλ, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμφάνιση.

Κάτω από αυτή τη σπορ εξωτερική εμφάνιση κρύβεται μια προεπισκόπηση του ηλεκτρικού αντικαταστάτη του Micra, που έχει προγραμματιστεί για παραγωγή το 2026. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV, η οποία είναι κοινή με το επερχόμενο 5 της Renault και το hot hatchback Alpine A290.

Το concept μοιράζεται ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία με το μοντέλο παραγωγής, όπως τα κυκλικά φωτιστικά σώματα LED και την πλευστή οροφή. Παρόλο που δεν διαθέτει πίσω πόρτες, η σιλουέτα και οι αναλογίες του ευθυγραμμίζονται στενά με το αυτοκίνητο παραγωγής.

Το εσωτερικό του 20-23 concept ακολουθεί μια τολμηρή προσέγγιση, θυμίζοντας τη μινιμαλιστική λειτουργικότητα ενός φουτουριστικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Διαθέτει καθίσματα μπάκετ, ένα τιμόνι τύπου yoke με διάφορους διακόπτες και κουμπιά για τις ρυθμίσεις του κινητήρα και των φρένων, καθώς και μια συνολική σπαρτιάτικη σχεδίαση με εκτεθειμένες μεταλλικές κατασκευές.

Ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραγωγής αναμένεται να προσφέρει περισσότερη άνεση και χώρο, τα πρόσφατα concept της Nissan δίνουν προτεραιότητα στον μινιμαλισμό, γεγονός που υποδηλώνει μια παρόμοια προσέγγιση για τον αντικαταστάτη του Micra.

Με βάση την πλατφόρμα CMF-BEV, ο διάδοχος του Micra θα διαθέτει έναν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων και αποδοτικές μονάδες μπαταριών και ηλεκτροκινητήρες. Θα παράγεται παράλληλα με το Renault 5 στη μονάδα ElectriCity στη Γαλλία, προσφέροντας παρόμοιες επιδόσεις και τιμές, με στόχο περίπου την τιμή των 23.000 ευρώ και αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Micra παραγωγής είναι ελάχιστες, αυτό το συναρπαστικό concept δείχνει προς ένα ηλεκτρισμένο μέλλον για τη γκάμα των μικρομεσαίων αυτοκινήτων της Nissan.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης