Ο μεγάλος αντίπαλος της Koenigsegg

Ο μεγάλος αντίπαλος της Koenigsegg

Η μικρή αμερικάνικη εταιρεία Czinger προκαλεί ευθαρσώς γνωστούς κατασκευαστές hypercar μοντέλων. 

230724115740_Czinger-21C-VMAX-883

To 2021 η νεοσύστατη Czinger με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το hypercar 21C, το οποίο χάρη στην εξωφρενική ισχύ του (1.250 ίπποι) προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ειδικού Τύπου.

Δύο χρόνια μετά και η εταιρεία παρουσίασε την πιο ακραία έκδοση V MAX που στόχο έχει να τα βάλει με τα αντίστοιχα μοντέλα των Koenigsegg και Hennessey.

Το νέο Czinger 21C V Max έχει βελτιωθεί πολύ στον τομέα της αεροδυναμικής προκειμένου να μπορεί σε πραγματικές συνθήκες να ανταπεξέλθει στις επιδόσεις που υπόσχεται. Έτσι, έχει αυξηθεί η κάθετη δύναμη που παράγεται από τα αεροδυναμικά στοιχεία, έχει επανασχεδιαστεί ο διάχυτης στο πίσω μέρος, ενώ και οι αεραγωγοί εισόδου στον κινητήρα έχουν μεγαλώσει

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το νέο 21C VMax να είναι σε θέση να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα με το 0-400 μέτρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο επιδόσεων πάντως είναι ότι σε μόλις 27 δευτερόλεπτα φτάνει από στάση τα 400 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας του Czinger είναι ένας V8 twin-turbo 2,88 λίτρων με υβριδική τεχνολογία 800V, ο οποίος στροφάρει στις 11.000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι στον εμπρός άξονα. 

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 80 μοντέλα του Czinger, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν ανάρπαστα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης