Το Audi R8 που δεν είδαμε ποτέ

Το Audi R8 που δεν είδαμε ποτέ

Τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν το Audi R8 ετοιμάζεται για ένα άλμα στην ηλεκτροκίνηση η Audi αποκαλύπτει πως κάποια στιγμή υπήρξε σκέψη για εφοδιασμό του supercar της με τον θρυλικό πεντακύλινδρο κινητήρα που συνοδεύει πολλά μοντέλα RS.   

Audi_R8
Από το 2006, όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά, το R8 ήταν ένα καθαρόαιμο supercar σε κάθε τομέα του. Κατά καιρούς, υπήρξαν φήμες για τη δημιουργία και μιας πιο προσιτής έκδοσής η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Βάσει αυτών, σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχει V6 κινητήρα, σε μια εκδοχή πιο αδύναμη αλλά και πιο προσιτή οικονομικά, συγκριτικά.
Οι άνθρωποι της Audi αρνούνταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε φορά που η συγκεκριμένη φήμη επανεμφανιζόταν στον παγκόσμιο Τύπο. Και πράγματι δεν υλοποιήθηκε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η περίπτωση αυτή δεν απασχόλησε τα στελέχη τής εταιρείας. Ο Marcos Marques, τώρα επικεφαλής στο τμήμα παραγωγής συνθετικών καυσίμων (e-fuels) της Porsche, σε συνέντευξη που έδωσε σε βρετανικό Μέσο παραδέχτηκε ότι στην Audi εξέταζαν την περίπτωση να δημιουργηθεί μια εκδοχή τού R8 με τον πεντακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που η εταιρεία χρησιμοποιεί στα RS3 και TT RS.
Όπως είπε ο Marques, στα σχέδια προβλεπόταν ότι αυτή η έκδοση θα είχε κίνηση μόνο στον πίσω άξονα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, τόσο για μειωθεί το κόστος αγοράς αλλά και το βάρος του οχήματος. Το στέλεχος του γερμανικού Ομίλου χαρακτήρισε «χαμένη ευκαιρία» το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση του R8. Όπως είπε: «Ήταν κρίμα επειδή ο πεντακύλινδρος σε σειρά turbo κινητήρας είναι ένα πολύ ισχυρό μοτέρ. Παράγει έναν διαφορετικό ήχο και νομίζω ότι θα ταίριαζε στο R8. Επίσης, το αυτοκίνητο θα ήταν ελαφρύτερο και με καλύτερη οδική συμπεριφορά, συγκριτικά. Όμως, κάποιοι στην Audi Sport θεωρούσαν ότι δεν θα ταίριαζε στον χαρακτήρα του αυθεντικού R8 και αποφάσισαν να μην το κατασκευάσουν».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης