Compact Cruiser: Το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV της Toyota

Compact Cruiser: Το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV της Toyota

Με το πρωτότυπο Compact Cruiser που κέρδισε βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία πρωτοτύπων η Toyota καταθέτει την πρότασή της για ένα μικρό εκτός δρόμου ηλεκτρικό μοντέλο.

Toyota_Compact_Cruiser__3_
Το ηλεκτρικό Compact Cruiser ήταν ένα από τα 15 πρωτότυπα που αποκαλύφθηκαν ταυτόχρονα από την Toyota και τη Lexus στο Τόκιο. Το πρωτότυπο που δημιουργήθηκε στο κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης της Toyota Europe Design (ED2) στη Νίκαια της Γαλλίας, έχει στοιχεία από την πρώτη γενιά του Land Cruiser, καθώς και από το FJ Cruiser.
Με αφορμή τη διάκρισή του αυτή, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το καλαίσθητο μικρό εκτός δρόμου ηλεκτρικό της μοντέλο. Οι διαστάσεις του το τοποθετούν στην κατηγορία που μέχρι τώρα βλέπαμε το Suzuki Jimny– και λίγο παλιότερα το Daihatsu Terios.

Κλείσιμο
H Toyota ισχυρίζεται ότι το κοινό-στόχος του Compact Cruiser θα μπορούσαν να είναι οι νέοι, οι επαγγελματίες και όλοι όσοι απολαμβάνουν ενεργά ενδιαφέροντα ελεύθερου χρόνου στην ύπαιθρο, αφήνοντας να εννοηθεί πως το μοντέλο στην έκδοση παραγωγής μπορεί να έχει και τετρακίνητες εκδόσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως για την Toyota θα ήταν σχετικά «εύκολο» να πάρει την απόφαση για την παραγωγή, έχοντας ήδη σε μοντέλο παραγωγής (bZ4x) την πλατφόρμα eTNGA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης