Ρεκόρ πωλήσεων από την ΚΙΑ

Ρεκόρ πωλήσεων από την ΚΙΑ

Το υψηλότερο μερίδιο έως σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά κατάφερε να σημειώσει η KIA το τρίτο τρίμηνο του 2021 επιβεβαιώνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο την συνεχώς αναπτυσσόμενη δυναμική της.

Kia_sales_record__2_
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Ευρώπης (ACEA) οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5 τοις εκατό στην Ευρωπαϊκή αγορά με τα Sportage, Niro και Ceed να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.
Η αναφορά της ACEA σημειώνει πως η KIA πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη, σημειώνοντας 4,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2021. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, σε σχέση με το προηγούμενο μερίδιο που επιτεύχθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ήταν 3,9%.
Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, αυξήθηκε συνολικά κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις της KIA αυξήθηκαν κατά 24,5%, με ετήσιες πωλήσεις 387.716 μονάδων, σε σύγκριση με τις 311.326 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το SUV Sportage που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της KIA μέχρι στιγμής φέτος με 88.580 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το crossover Niro είναι το δεύτερο στη λίστα με τα μοντέλα που έχουν σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις, με 70.537 μονάδες και ακολουθεί το σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη Ceed (hatchback, Sportwagon, ProCeed και XCeed), το οποίο πούλησε 67.230 μονάδες. Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της KIA Europe, σχολίασε: «Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για την KIA. Με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού crossover EV6 και του ολοκαίνουργιου Sportage, προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερους πελάτες στην οικογένεια της KIA».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης