Νέα μάρκα από την Geely

Νέα μάρκα από την Geely

 Το νέο brand είναι η Zeekr και οι πρώτες παραδόσεις του νέου μοντέλου «001» ορίζονται τον Δεκέμβριο του 2021.

Zeekr-001-production-2
 Η Geely διεύρυνε τελευταία το χαρτοφυλάκιό της δημιουργώντας μια νέα μάρκα με τον κωδικό “Zeekr”. 

Η νέα εταιρεία ανακοίνωσε πως το Zeekr 001 άρχισε να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της κινεζικής πόλης Νιγκμπό. Όσον αφορά τις παραδόσεις, αυτές θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους στην εγχώρια αγορά, για να πάρουν σειρά οι εξαγωγές σε επιλεγμένες αγορές του πλανήτη, στις αρχές του 2022.


Την βάση του αμιγώς ηλεκτρικού shooting brake αποτελεί η πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA), που επιτρέπει over-the-air αναβαθμίσεις, και για την κίνησή του Zeekr 001 φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 544 ίππων.



Η αυτονομία λέγεται πως θα φτάνει τα 700 χλμ., με την ηλεκτρική ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh. Όσοι βρίσκουν τα παραπάνω χιλιόμετρα… περιττά, τότε καλούνται να στραφούν στη μικρότερη συστοιχία μπαταριών, χωρητικότητας 86 kWh.

Η φόρτιση από το 10 στο 80% σε ταχυφορτιστή ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά, την ίδια ώρα που η προσθήκη 120 χλμ. απαιτεί μόλις 5 λεπτά. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η Zeekr ετοιμάζει το δικό της δίκτυο φορτιστών στην Κίνα με μονάδες μέγιστης ισχύος 360 kW, που σε πρώτο στάδιο θα τοποθετηθούν σε 10 μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο ιδιοκτήτης της GeelyLi Shufuy, κατέχει μερίδιο ύψους 10% στην Daimler και από το 2022 απέκτησε το 50% της smart, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της εταιρείας του στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης