Το Mercedes-Benz eSprinter εισβάλει στις ΗΠΑ

Το Mercedes-Benz eSprinter εισβάλει στις ΗΠΑ

H Mercedes-Benz μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου Sprinter τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Β. Αμερική. 

Mercedes-esprinter-1-600x314

Μπορεί η τωρινή έκδοση του Mercedes-Benz eSprinter να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά, εν τούτοις το μηδενικών ρύπων επαγγελματικό όχημα για λόγους προδιαγραφών ασφαλείας, αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών δεν μπορεί να εισαχθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Καναδά).


Όμως, αυτό πρόκειται να αλλάξει μέσα στο 2023, όταν και θα παρουσιαστεί η νέα γενιά, η οποία καταρχήν θα βασίζεται πάνω σε μία νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμας, την Electric Versatility Platform, της οποίας τα κύρια στοιχεία είναι τρία δομικά τμήματα που επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία κατά την ανάπτυξη και τη σχεδίαση διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων. Πέραν της επένδυσης των 350 εκατομμυρίων ευρώ για την πλατφόρμα, η γερμανική εταιρεία έχει δαπανήσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής του νέου eSprinter.
Κλείσιμο

Το νέο eSprinter θα κατασκευάζεται και εκτός Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα στη μονάδα συναρμολόγησης της Mercedes-Benz στο Charleston της Ν. Καρολίνας, που έχει ξεκινήσει την λειτουργία της τα τελευταία 15 χρόνια. Περί αυτού, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Vans, Arnhelm Mittelbach σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας για την παραγωγή του eSpinter και στις ΗΠΑ. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξη της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας και των τοπικών αρχών του Charleston ως προς την επέκταση των εγκαταστάσεων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης